danka ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Zbog ubistva Danke Ilić (2) uhapšeni su osumnjičeni Srđan J. i Dejan D., a telo deteta još uvek nije pronađeno.

Podsetimoo, prvo su su obojica osumnjičenih u policiji priznali zločin, ali u tužilaštvu je jedan priznao da je izvršio krivično delo, dok se Srđan J. branio ćutanjem.

Ipak, obojica osumnjičenih odbijaju da kažu gde su sakrili telo deteta.

Sumnja se da su ga osumnjičeni prvo odneli na deponiju, a da se potom jedan od njih dvojice, Dejan D. vratio na mesto zločina kako bi telo premestio.

Potraga za malom Dankom Ilić trajala je danima, sve dok ministar policije Bratislav Gašić nije na konferenciji za medije ispričao šta se tačno kobnog dana desilo.

Ministar je tada ukazao šta im je znatno otežalo posao na terenu.

„Preko 40 pripadnika UKP su bili na terenu danima, ljudi iz tehnike i poligrafisti su spavali po dva sata da bi ispunili sve što se od njih traži. Radi se o 46.000 logova, takozvanih, telefonskih brojeva. Toliko je bilo promena na baznim stanicama, uvezati, pregledati, da vidimo da li je neko majku pratio u tim trenucima, ili je ona komunicirala sa nekim“, objasnio je ministar Gašić tada.

Ministar policije Bratislav Gašić naglasio je da su bazne stanice nedvosmisleno pokazale da su osumnjičeni bili na mestu zločina u trenutku nestanka deteta. Ovo je potvrđeno i analizom GPS uređaja iz njihovog službenog vozila, koji je pratio njihovo kretanje.

„Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 mestara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji“, rekao je Gašić.

Iako su osumnjičeni priznali zločin, nisu otkrili lokaciju tela.

Potraga za telom nestale Danke i dalje je u toku, uz aktivno učešće meštana u organizovanim pretragama terena. Pretražuju se kanali, jame, pojate i svaki mogući kutak, kako u Banjskom polju, tako i u okolnim selima Bora.

Policija i dalje intenzivno traga na terenu u Boru za telom deteta.

Danka Ilić nestala je 26. marta s porodičnog imanja u Banjskom polju, Bor.

Osumnjičenima za ovaj gnusan zločin preti doživotna robija, prenosi beogradski medij.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading