Rade B.
Foto: Alo/Foto: Printskrin

Rade B. (55) iz Pančeva poginuo je četvrtak nakon pada sa silosa sa skoro 10 metara visine na Ada Huji u Beogradu! On je tokom izvođenja radova propao kroz konstrukciju koju je vario, upao u unutrašnjost i poginuo na licu mesta. Da tragedija bude još veća, nesrećni čovek je pre tri godine sahranio sestru koja je preminula od raka, a ceo svoj život posvetio je brizi o njoj i staroj majci (81), koja je sada ostala sama!

Stanovnike Pančeva i naselja Skrobara, odakle je nastradali radnik, šokirala je ova vest, a oni koji su poznavali Radeta za njega imaju samo reči hvale.

- To je čovek jedanput dobar. Imao je težak život, nije se ženio, ostao je da živi sa sestrom i majkom kako bi im pomagao i brinuo o njima. Njima je posvetio ceo svoj život. Bio je iskusan majstor, radio po inostranstvu, sve je znao da radi. Njemu nijedan posao nije bio težak. Pre tri godine mu je preminula sestra od raka. To ga je načisto dotuklo. Od tada je bio malo povučeniji, ali nije hteo da posustane. Pošto se dugo bavi ovim zanatom, nije hteo da ga menja, i ako su mu govorili da nađe neki lakši posao da radi. Taj dan kada je otišao da vari na silosu bio je raspoložen, pričao je sa kolegama. U jednom trenutku, niko ne zna kako, odjednom je metalna konstrukcija počela da se ruši, a on je poleteo i pao sa osam metara visine. I da je tada imao zaštitnu opremu, ne znamo da li bi se srećno završilo. Kada je došla Hitna pomoć oko 16.25, nažalost mogli su samo da konstatuju njegovu smrt. Njegovo telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu zbog obdukcije. Istraga će utvrditi se sve tačno izdešavalo - priča prijatelj nastradalog Radeta.

On je jedno vreme, kako kažu komšije, radio i u inostranstvu.

- Svi znaju da je voleo mnogo da putuje. Često je slike sa svojih putešestvija objavljivao na svom profilu na društvenim mrežama. Jedno vreme je radio i u inostranstvu kao varilac. Voleo je da živi, obišao je pola sveta, a da nastrada u svojoj zemlji nedaleko od mesta gde se rodio. Strašno! Svima će faliti - kaže prijatelj.

Njegova porodica je veoma teško primila vest o nesreći.

- Majka mu je bolesna i stara. Ona je u baš teškom stanju. Nju je za kratko vreme zadesila već druga tragedija. Od kada je čula da joj je i sin poginuo, u još gorem stanju je, a ima dosta bolesti sa kojima se bori - objašnjava naš sagovornik.

U aprilu su se dogodile još dve tragedije, koje su na žalost bile fatalne, a glavni uzrok je takođe pad sa velike visine.

Monter Ilija L. (26) pre tri nedelje pao je tokom zamene uređaja na antenskom telekomunikacionom stubu. On je pao sa visine od 33 metra, a preminuo je prošlog petka nakon borbe lekara u bolnici!

- Popeo se na antenski stub da bi zamenio uređaj koji je bio dotrajao. Uprkos činjenici da je imao zaštitnu opremu, zasada pod nerazjašnjenim okolnostima okliznuo se i pao. Čuo se samo jak tresak. Nakon toga, prebacili su ga u bolnicu, a onda nakon 15 dana borbe nije mogao da izdrži i preminuo je. Poznavao je Radeta iz Pančeva  - priča prijatelj nastradalog montera.

U petak se dogodila tragedija u Vranju kada je radnik pao i poginuo!

- Požalio se mu nije dobro, pao je na kolena, a onda se survao između skele i zida sa visine od dva metra - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

Kako tvrde nadležni, postoji video-zapis, pa će nakon pregleda snimka biti odlučeno o obdukciji, iako sve ukazuje na to da je reč o nesrećnom slučaju.

Rade juče sahranjen na pančevačkom groblju!

Sahrana Radeta B. bila je juče na pančevačkom Novom groblju u tom gradu. Njega su na večni počinak ispratili brojni prijatelji i kolege.  Sahrani su prisustvovali i članovi porodice. Tužna povorka je pošla oko 14 sati od kapele do večne kuće nesrećnog Radeta.

BONUS VIDEO :

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading