Zoran Marjanović
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Piše: Enis Sadiku

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči, biće nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu. Optuženi je stigao u zgradu suda u pratnji svojih advokata.

Nakon pola sata suđenje je završeno, zato što je došao samo jedan svedok. Sudsko veće saopštilo je da je novi termin zakazan za 4. jul, u 11 sati. Takođe, sudija je saopštio još jedan termin za 5. septembar u 11 sati.

Na početku je Zoran objašnjavao sudiji da mu sin, brat i snaja nisu dobili poziv za suđenje.

On je rekao da svedoci žive na različitim adresama jer im je kuća bezuslovna za život, odnosno da je isključena struja i da se renovira.

On je objašnjavao sudiji da sa sinom, bratom i snajom nije razgovarao o suđenju, odnosno da nije znao da on treba da ih obavesti da dođu da svedoče jer njihovo svedočenje ide njemu u prilog.

Svedok koji je prvi došao na teren, bivši policajac, rekao je da ostaje pri ranije datom iskazu.

Onda je objašnjavao kako ga je Zoran oko 17.20 pozvao i rekao da je Jelena njemu i Jani nestala iz vidokruga i da se ne javlja na telefon. 

- Poslao sam mu SMS-om brojeve telefona policije u Borči i u 29, a onda sam za nekih desetak minuta krenuo ka Crvenki. Sreo sam Zorana i njegovog oca, brata i Janu. Zoran je sedeo pozadi i bio je normalan, uzrujan. Objasnio mi je šta se dogodilo pa smo zajedno sa raličitih strana krenuli na nasip - rekao je policajac.

Na pitanja da li je istina da je on sa Zoranovog telefona pričao sa policijom, odgovorio je potvrdno:

- Drugi ili treći put kada smo se tokom potrage susreli, video sam Zorana kako razgovara telefonom. Rekao mi je sa policijom. Tada sam uzeo od njega telefon i razgovarao sa dežurnim u vezi daljih postupaka i lociranja Jeleninog telefona koji je zvonio.

Na pitanja advokata odbrane da li je na Zoranu video krv ili tako nešto, odgovorio je da ga je video prvi put u kolima kroz otvoren prozor, dok je Jana sedela pored njega. 

Svedok je odgovarao i na pitanja sudije kako je upoznao Jelenu i Zorana. 

- Prvo sam upoznao Jeleninog oca, pa majku, a onda i Jelenu. Ona se zabavljala sa Zoranom, pa sam i njega upoznao. Nismo se nešto družili, ali smo se sretali. 

Na pitanje sudije kako je znao onda da Jelena drži dijetu ako se nisu viđali ,svedok je odgovorio:

- Viđao sam Jelenu kako trči i da mu je svojevremeno Zoran rekao da ona hoće svoje telo da dovede u red. Nisam znao da drži dijetu nego sam pretpostavljao jer sam je viđao da trči - rekao je svedok. 

Podsetimo, Marjanović je u julu 2022. godine osuđen na 40 godina robije, ali je odlukom Apelacionog suda koja je doneta u oktobru prošle godine, ta presuda ukinuta i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Pripremno ročište održano je 14. februara, a Marjanović je u Palatu pravde dolazio sa slobode, s obzirom na to da mu je Apelacioni sud 3. oktobra ukinuo pritvor.

Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017 godine, godinu i po dana nakon ubistva. I ranije je privođen, ali je puštan zbog nedostatka dokaza. Od 12. juna 2018. godine se branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, a mera pritvora ponovo mu je određena kada je prvostepeno osuđen.

Marjanović je prvi put priveden 2. aprila 2016. godine, kada je prijavio nestanak supruge Jelene i u pritvoru je proveo 48 sati, dok je prvi put uhapšen 15. septembra 2017. godine, devet dana nakon što je ušao u rijaliti emisiju.

Prva optužnica protiv njega podignuta je 9. februara 2018. godine, a Apelacioni sud mu je pritvor ukinuo posle 10 meseci, 12. juna 2018. godine, nakon čega se branio sa slobode.

Druga optužnica pristigla je 27. juna 2018, a drugi put je uhapšen 9. decembra iste godine i to ne u vezi sa ubistvom supruge, već jer se nije odazivao na poziv zbog saobraćajnog prekršaja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je treću optužnicu podiglo 19. aprila 2019, a ona je potvrđena 3. juna iste godine.

Marjanović je osuđen treći put 22. jula 2022. godine, kada mu je izrečena presuda na 40 godina zatvora, ali je ubrzo pušten da izdržavanje kazne čeka na slobodi. Ipak, on je ponovo uhapšen samo dva sata kasnije, u svojoj kući u Borči. Iz pritvora je pušten 3. oktobra prošle godine, nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading