ODNELI 700.000 DINARA Jermeni pljačkali po Beogradu, obili tri stana
Foto: Promo/Foto: Pixabay

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu juče je podnelo optužni predlog protiv dva državljana Jermenije V. A. (38) i H. K. (38) zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili produženo krivično delo teška krađa, kao i krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, koji su navedeni okrivljeni izvršili u saizvršilaštvu sa trećeokrivljenim A.B. (40), takođe iz Jermenije.

Okrivljenima V. A. i H. K. se stavlja na teret da su tokom februara 2024. godine provalili u tri stana na Novom Beogradu uz pomoć podešenih ključeva i odgovarajućih alu-folija i na taj način pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist od oko 700.000 dinara.

Policijski službenici su prilikom pretresa stana u kojem su boravili navedeni okrivljeni pronašli opojnu drogu kanabis i opremu za provaljivanje stanova.

S obzirom da je jedna od oštećenih videla okrivljene V. A. i H. K. u hodniku zgrade, neposredno pre izvršenja krivičnog dela, izvršeno je prepoznavanje okrivljenih od strane oštećene, kao i DNK veštačenje.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljene oglasi krivim i da V. A. i H. K. osudi na jedinstvenu kaznu zatvora  od po tri godine, a  A. B. na kaznu zatvora od četiri meseca, te da im izrekne meru bezbednosti proterivanje stranca u trajanju od po 10 godina i da prema okrivljenima produži pritvor zbog postojanja opasnosti od bekstva i da će boravkom na slobodi ponoviti krivično delo.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading