Danka Ilić
Foto: Alo/Društvene mreže

Pišu: Ž. Zvezdanov - S. Lolić

Da čovek ne poveruje! Na dan ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, glavnoosumnjičeni Dejan Dragijević (50) je iste večeri došao u selo Zlot i roštiljao kod prijatelja u njegovoj porodičnoj kući! Nešto kasnije, prema tvrdnjama meštana, njima su se pridružili Dejanovi roditelji Svetlana i Rade Dragijević, koji su se dovezli traktorom!

Dok se u Banjskom Polju odvijala potraga za malom Dankom, u susednom selu osumnjičeni za ubistvo i njegov brat Dalibor koji se sumnjiči za pomaganje u prenošenju tela priređivali su gozbu i veselili se.

- To veče prvo je kod tog prijatelja iz Zlota došao Dejan Dragijević, bio je tu s bratom Daliborom, koji je kasnije umro u pritvoru. Oni su roštiljali, pevali, veselili se kao da se ništa ne dešava. Niko sada ne može da poveruje da se tako raduje čovek koji je zadavio dete. Kao da se ništa nije desilo. Dođoše posle i Svetlana i Rade, oni su tu bili do 10 uveče, a onda su otišli kući. Dok devojčicu traže, oni slave, to je nešto što posle svega niko ne može ni da zamisli, a desilo se. Kakvi su to monstrumi - kaže meštanka Zlota.

Dejan Dragijević

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2)

Kako smo već pisali, nakon što je Dejan uhapšen, njegov brat pokojni Dalibor Dragijević je s poznanikom kod koga je bio sa roditeljima na roštilju nekoliko dana pre svratio do prodavnice i kupio gajbu piva.

- On je na dan kada je uhapšen Dejan vukao pivo iz centra. Brat mu proglašen za ubicu, a on slavi. Taj prijatelj kod kojeg su roštiljali kad je nestala devojčica odvezao ga je pred prodavnicu, a potom vratio kod njega kući, gde su nastavili da piju - ispričala je komšinica.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je u Banjskom Polju 26. marta, kada je, prema tvrdnjama majke, bila na imanju koje je koristila njena porodica. Ona je poslednji put viđena oko 13.45, a odmah je i otpočela pretraga terena na kome se verovalo da se nalazi devojčica. U pretrazi su učestvovali termovizijski dronovi, policajci, psi tragači i mnogi drugi.

Na konferenciji za medije 4. aprila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je Danka Ilić ubijena. Tada su uhapšeni Srđan Janković i Dejan Dragijević. Takođe, istog dana oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, rekao je da su dva radnika Vodovoda udarila devojčicu službenim autom, njeno telo ubacili u gepek, a kasnije ga zakopali na deponiji. Prema njegovim navodima, sumnja se da su osumnjičeni telo preneli na nepoznatu lokaciju.

Brat prvoosumnjičenog Dejana Dragijevića, Dalibor preminuo je u Policijskoj upravi Bor, nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo. On je sahranjen 11. aprila, na seoskom groblju u Zlotu, a sahrani su mogli da prisustvuju samo bliži članovi porodice.

Dankin otac: Smrtna kazna je za njih malo!

Otac ubijene Danke u pratnji supruge juče je saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva. On je dao detaljan iskaz o saznanjima vezanim za nestanak svoje ćerke. Ispred suda je okupljenim novinarima rekao:

- Smrtna kazna za njih je malo, oni treba da robijaju do kraja života. To su monstrumi, ono što proživljavamo sve vreme je neopisivo. To može da razume samo onaj ko je roditelj - rekao je Miloš Ilić, otac svirepo ubijene Danke.

On je rekao da je policija više puta bila kod njih u kući i da su uzimali Dankine stvari.

- Ne znamo ni za tu krv na putu, ni u kolima ni ništa. Nama nije jasno zašto nisu zvali Hitnu pomoć, zašto nisu pomogli nego su ovo uradili. To što Ivana i ja trpimo sve vreme je strašno, zovu nas razni ljudi, vređaju, svaljuju krivicu na nas. Ja sam morao da promenim broj telefona, ne možemo više. Kad se sve završi, mi ćemo izaći u medije i sve ćemo reći - kazao je Miloš Ilić, otac ubijene devojčice Danke.

Majka davala iskaz tri sata

Pored Miloša, svoj detaljan iskaz pred tužiocem dala je majka Danke Ilić.

- Ovde smo od 8 sati. Ja sam govorila sa tužiocem od 8.15 do 11 sati. Ispričala sam sve od tog dana šta se desilo - rekla je Ivana, koja je inače u šestom mesecu trudnoće, i dodala:

- Sve ovo je stresno za sve nas, za naše starije dete, za dete koje nosim - zaključila je. Inače, prema pisanju medija, majka je želela da bude saslušana pred osumnjičenima Srđanom Jankovićem, Dejanom Dragijevićem i Radetom Dragijevićem.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading