zoran lazović
Foto: Printscreen/YouTube/ DAN info

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, to se navodi u rešenju na osnovu kog je nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije poslat u spuški Istražni zatvor.

-Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću određen je pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bekstva i mogućeg uticaja na svedoke- kazala je Vijestima savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su u nedelju, zbog optužbe da su počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

BEZBEDNJAKU LAZOVIĆU JE ODREĐEN PRITVOR  Sumnja se da bi mogao  da utiče na Zvicera i Vujotića?

Radoje Zvicer

 

 

Nekadašnjeg agenta tajne službe terete da je organizovao kriminalnu grupu u koju je vrbovao bivšeg tužioca, koji je potom radio po njegovim instrukcijama.

Sumnjiče ga da je na taj način i naredio da se sa crne liste bezbednosnih službi skinu imena srpskih optuženih kriminalaca Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako bi mogli nesmetano da uđu u Crnu Goru.

Vijesti su u par navrata objavile deo prepiske sa Skaj aplikacije, iz kojih se vidi da su kavčani, s njima povezani policajci i ti Beograđani dogovarali da njihov dolazak u Crnu Goru iskoriste kako bi u zamku namamili pripadnike suprotstavljenog škaljarskog klana…

Istoga dana kada su uhapšeni škaljarci koji su planirali da ubiju Belivuka i Miljkovića, uhapšeni policajac Petar Lazović svoje prijatelje obaveštava o tome: “Jutro, pohapšeni su braćo. Drugi pucač je Jovanović Mile, onaj iz NK što sam ga odrao prošle ned. Bezbjedni ste, možete da putujete. Ovo je bezbjedna zemlja. Hvala što ste putovali SBPOK-om”.

Miljković se, kako piše na Skaju, unapred tome radovao, pa konstatuje: “Hahah, sutra će Junior bubrege da im ispomera”…

Prema istim navodima, Katnić je potom davao nezakonite naloge uhapšenom tužiocu Saši Čađenoviću, “terajući ga” da u nekim predmetima postupa tako što će zastupati interese kavačkog kriminalnog klana.

Vijestima je prekjuče nezvanično rečeno i da je bivša specijalna državna tužiteljka Mira Samardžić saslušana juče u istrazi SDT-a protiv Katnića.

Prema tim informacijama, Katnić je nju pomenuo tokom istrage o navodnim nezakonitostima u više predmeta tužilaštva kojim je rukovodio.

Izvor lista tvrdi da nisu u pitanju isključivo predmeti protiv navodnih članova kavačkog kriminalnog klana, već i postupanja po nekim međunarodnim zamolnicama…

Branilac Lazovića, advokat Zoran Piperović saopštio je preksinoć da je njegov klijent još 12. marta pisao glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, kome je poručio da neće bežati iako je čuo da će da bude uhapšen…

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading