ubistvo
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Bjanka Halupa, koja je rođena u Nemačkoj, nađena je 4. oktobra 2023. masakrirana u svom stanu u Frankfurtu. Njena majka Iris Halupa, koja je rodom iz Prijedora iz Republike Srpske, kaže da je angažovala stručnjake iz Srbije kako bi otkrila šta je prethodilo zločinu i zašto je njena ćerka brutalno zadavljena kaišem, a potom masakrirana, jer od nemačke policije ne može ništa da sazna.

Posle zločina je samo portal Fenix magazin objavio šturu informaciju da je policija u Frankfurtu uhapsila 17-godišnjeg tinejdžera zbog sumnje da je ubio Bjanku u frankfurtskoj četvrti Zahsenhauzen. Mladić je istog dana uhvaćen u četvrti Bonames na severu Frankfurta i nalazi se u pritvoru, ali se sada Bjankina majka našla na meti kako se sumnja ortaka osumnjičenog mladića.

ubistvo

Iris Halupa, Foto:privatna arhiva

 

 

Majka ubijene Bjanke je 7. aprila nožem napadnuta nasred hodnika zgrade u kojoj živi. Presrela su je dvojica maskiranih mladića i naneli joj brojne povrede i posekotine, zbog čega je završila u bolnici.

- Zapretili su mi da ne smem da zucnem. Poručili su mi da na sudu ne smem da svedočim protiv njihovog zemljaka. Očigledno je da žele da me prisile da odem jer privatno istražujem ubistvo. Prošlo mi je kroz glavu da su se možda nameračili na Bjankin stan. Ona je živela u istoj zgradi, delio nas je samo jedan stan. Često mladići tamne puti, za koje sumnjam da su iz Tunisa, kao i osumnjičeni, dolaze ispred zgrade i zure u moj stan. Slikala sam jednog telefonom i prijavila ga policiji - kaže Iris, i tvrdi da je policija napravila mnogo propusta.

ubistvo

Časlav Ristić Foto: Alo

 

Lažni očuh potvrdio identitet žrtve

 

Prema rečima Iris Halupe, u mrtvačnici je bio N. N. muškarac koji je potvrdio Bjankin identitet i potpisao papire kao očuh.

- Moja ćerka nije imala očuha, samo oca. Međutim, policija ne želi da pokrene istragu i utvrdi ko je taj muškarac koji se lažno predstavio kao očuh niti su do sada otkrili motiv ubistva - tvrdi majka ubijene devojke.  

ubistvo

Nepoznati mladić prati majku ubijene devojke Foto:privatna arhiva 

- Policija me do sada nije pozvala kao Bjankinu majku i komšinicu da dam izjavu o događaju. Nisu pozvali ni moje dve kćeri niti Bjankinog momka. Nisu me zvali na prepoznavanje ćerkinog tela. Spakovali su moju Bjanku u crnu vreću i otišli. Samo majka može da prepozna svoje dete. Čisto sumnjam da bi je neko drugi prepoznao posle brutalnog ubistva. Odmah posle ubistva sam više puta sa nepoznatog boja telefona dobila pretnje smrću, ali policija ne preduzima ama baš ništa - priča Iris, i dodaje da je igrom slučaja izbegla smrt.

- Ista grupa napadača koja je ubila moju Bjanku me je napala nožem. Policija je došla, ali ništa nije preduzela. Napadač je bio obučen u crno, tamne je boje kože i hteo je da uđe u Bjankin stan. Sve se desilo slučajno, kada sam izašla iz svog stana da operem veš. Zaštitila sam se korpom za veš da me ne ubode. U stan moje ćerke može da uđe ko hoće jer su vrata razvaljena, krijem rupu sa gajbom i cvećem, da je manje vidljiva. Ubice su ukrale razne stvari iz Bjankinog stana. Pronađena su dva telefona i električni trotinet, ali me niko nije pozvao iz policije da prepoznam stvari - ogorčeno kaže Iris, i ističe da se uzda u pomoć forenzičara Ristića i Roberta Kajslera, koji sarađuje s policijom širom sveta.   

ubistvo

Robert Kajsler je istraživao i ubistvo Jelene Marjanović Foto: Alo

 

Slikala mrtvu ćerku i isekla joj kosu

 

Iris Halupa kaže da je posle ćerkinog ubistva proživela agoniju.

- Sedela sam danima i umirala razmišljajući da li je u crnoj vreći moja kći. Robert mi je rekao: „ Zovi policiju i traži da vidiš svoje dete. Iseci joj kosu i slikaj je telefonom.“ Tako sam i uradila. Kad sam napokon videla ćerku, slikala sam je i isekla joj kosu. Robert mi je rekao da moramo da preduzmemo sve mere preventive ako slučaj krene naopako. Još nismo dobili izveštaj o biološkim tragovima u Bjankinom stanu i ne znamo da li su možda uništeni, jer je policija posle uviđaja oprala podove - kaže Iris.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading