svetlana dragijević
Foto: Alo

Svetlana Dragijević iz Zlota, svedok u slučaju ubistva male Danke Ilić (2), juče je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru prvi put posle hapšenja videla svog sina Dejana Dragijevića (50), osumnjičenog za ubistvo, i supruga Radoslava, osumnjičenog za pomaganje u premeštanju tela ubijene devojčice.

Kako saznajemo, Dejan i Radoslav su dovedeni iz zatvora u tužilaštvo i bili su ispred kancelarije kada je Svetlana stigla. Prilikom kratkog susreta na hodniku Svetlani su zasuzile oči kada je prošla pored sina i muža. Njen advokat Nebojša Živanović nije hteo da otkriva detalje ovog susreta niti da kaže da li su otac i sin dovedeni radi suočenja sa Svetlanom, već je samo potvrdio ko je bio u tužilaštvu.

- Osim obojice Dragijevića, tamo je bio i osumnjičeni Srđan Janković, kao i ostali svedoci - potvrdio je za Alo! advokat Živanović, i istakao da je Svetlana iskoristila svoje zakonsko pravo. 

- Svetlana Dragijević je privilegovan svedok u odnosu na suprug Radoslava Dragijevića i sina Dejana Dragijevića. Iskoristila je svoje pravo da ne svedoči - objasnio je Živanović.

Rade Dragijević

Alo

 

 

Svetlana se juče posle osam ujutru sa štapom i uz pomoć advokata popela uz stepenice i ušla u zgradu tužilaštva. Samo dvadesetak minuta kasnije izašla je iz zgrade i bez ikakvih problema sišla niz stepenice, a njen advokat se tada kratko obratio novinarima.

Ovo je kako smo saznali bio njihov prvi susret od 3. aprila kada je Dejan uhapšen i od smrti Dejanovog brata Dalibora. 

 - Policija je Dejana i ostale sprovela kroz sporedni ulaz kako ih novinari ne bi fotografisali. Fizički kontakt nije bio dozvoljen, ali su se Svetlani oči napunile suzama. Radoslav se i dalje brani ćutanjem, a juče su osim Svetlane saslušana još dva svedoka, dok je za danas pozvano njih nekoliko. To su prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića - navodi naš izvor.

 

Rezervoari i cisterne za vodu pod lupom policije

Policija nastavlja potragu za telom devojčice i do sada je pretražila korito Zlotske reke, od sela Zlot ka Sumrakovcu, kao i rezervoare za vodu. Obojica osumnjičenih su radili u JKP „Vodovod“ Bor i znaju raspored rezervoara i cisterni za vodu jer su ih redovno obilazili. Upravo zbog toga su sve cisterne i rezervoari pod lupom policije jer postoji mogućnost da su u neki od njih bacili telo. 

 

Osumnjičeni za njeno ubistvo koji se nalaze u pritvoru u Zaječaru uskoro bi trebalo zbog istrage da budu prebačeni za Beograd.

Dejan Dragijević  i Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, biće upućeni na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu čim njihovo prisustvo u dokaznim radnjama više ne bude neophodno, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

- Dejanu Dragijeviću i Srđanu Jankoviću pritvor po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja 2024, posle čega će biti doneta odluka da li će im pritvor biti produžen - navode iz tužilaštva.

Dejan Dragijević je priznao da je devojčicu zadavio nakon što je udarena automobilom. Njegov brat Dalibor Dragijević je priznao da je telo premešteno sa deponije gde je prvobitno bilo ostavljeno, ali je prilikom saslušanja u policiji preminuo usled infarkta.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading