Danka Ilic
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija

Postoje dve teorije zbog čega bi neko priznao da je ubio, a odbio da otkrije gde je sakrio telo.

Osumnjičeni za zločin D.D. priznao je da je ubio devojčicu, a optužio je pokojnog brata D.D. i oca R.D. da su mu pomogli da sakrije telo. Za to vreme, drugi osumnjičeni S.J. ćuti i ne želi da govori o svojoj ulozi u nezapamćenom zločinu.

Jedan od odgovora na pitanje zašto osumnjičeni kriju dvogodišnje devojčice možda leži u tome da postoji mogućnost da je priroda zločina veoma gnusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubistvo.

- Ne može da se dopre do suvozača, da kaže gde je prebacio telo sa deponije. Poslednja neka naša verzija je da je nešto gnusno uradio sa tim telom - rekao je prošle sedmice načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Drugi razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele da otkriju gde je telo mogao bi biti taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotne robije ukoliko telo devojčice ne bude pronađeno.

Međutim, to ih ne može spasiti, jer, kako je objasnio advokat Predrag Savić, ukoliko telo Danke Ilić ne bude pronađeno, moguće je procesuirati osumnjičene za njeno ubistvo na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

 - Tu su priznanja izvršioca, njihovih prikrivača koji su iz reda uže familije, imamo mnogo drugih dokaza u vezi s nastankom saobraćajke, krv na automobilu, asfaltu...Moguće je izvršiti običnu ili 3D rekonstrukciju nastanka saobraćajke, iz koje će se videti da je bila takva da nije mogla da proizvede smrtne posledice jer je bila brzina od 20 kilometara. Na osnovu svih tih dokaza vrlo je verovatno da je Danka Ilić usmrćena na način kako je priznao jedan od okrivljeni - naveo je on.

Savić napominje da bi za krivični postupak bilo dobro da se telo nađe, da se izvrši obdukcija, sudsko medicinsko veštačenje i da se na naučni način dokaže uzročno-posledična veza između povreda i smrtnih posledica.

U vezi sa zločinom i eventualnim saznanjima o istom, danas će pred Višim javnim tužilaštvom svedočiti majka D.D.

Osumnjičeni je angažovao i advokata, koji brani celu porodicu.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading