baba zlot
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića koji je po sopstvenom priznanju 26. marta usmrtio dvogodišnju Danku Ilić sutra će biti saslušanja u Višem tužilaštvu u Zaječaru.

Očekuje se da će njen iskaz o slučaju koji je potresao čitavu javnost kako u Srbiji tako i u regionu pomoći u istrazi i otkrivanju mesta na koje je njen sin zakopao telo devojčice, a ovo su četiri ključna pitanja na koja će morati da odgovori, podseća Republika.

1. Šta se dogodilo 26. marta?

Kao što je već poznato, Dejan Dragijević i Srđan Janković bili su na radnom zadatku u Banjskom polju kao zaposleni u JKP ''Vodovod'' Bor, kada su službenim automobilom udarili Danku Ilić koja je izašla iz porodičnog dvorišta.

Kako je istragom, a zatim i iskazima osumnjičenih utvrđeno, oni su devojčicu udarili, nakon čega ju je Dragijević onesvešćenu stavio u zadnji deo automobila preko alata, a kada se Danka probudila i zaplakala, Dejan Dragijević ju je davio dok nije prestala da diše.

Telo su bacili na deponiju, a onda se, kao da se ništa nije desilo, vratili svojim radnim obavezama i najnormalnije otišli kućama svojim porodicama, a Dragijević je legao da spava.

Majka Dejana Dragijevića će morati da ispriča kako je izgledao čitav taj dan za njihovu porodicu i sina osumnjičenog za ubistvo.

Opisaće kakav je Dejan taj dan bio, šta je radio, da li je bio nervozan ili se normalno ponašao. Kada je došao s posla, da li je na stvarima imao neke tragove koji bi ukazivali na zločin koji je izvršio. 

Da li je prepričavao svoj dan ili je pravo otišao da spava... Sve su to pitanja na koja će Svetlana o tom danu morati podrobno da odgovori, kako bi se utvrdilo da li je Dejan pokazivao neke znakove šta je uradio i da li se ponašao drugačije nego obično.
 

2. Šta se desilo 28. marta?

Prema rečima Dragijevića, on je sa bratom Daliborom i ocem Radosavom, 28. marta otišao na deponiju i preneo Dankino telo na drugu lokaciju, koju ni on ni otac ne žele da otkriju.

Kako cela porodica nije bila tu, Svetlana će morati da ispriča šta su joj rekli gde idu, koliko dugo su se zadržali, kada su se vratili kako su se ponašali... 

Da li su imali neke tragove na sebi, uprljane stvari, blato na cipelama... Da li je postojalo nešto zbog čega bi posumnjala da su deo jezivog zločina?

3. Oduzeti alati

Iz kuće porodice Dragijević su odnete lopate, motorna testera, noževi.. Sve ono što bi moglo da otkrije da li su i gde zakopali telo devojčice, kao i da li su zaista raskomadali telo nedužne Danke, kako je prema nezvaničnim informacijama rekao pred smrt Dalibor Dragojević koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila.

Svetlana će biti ispitana o tome, kao i da li su alati možda bili puni zemlje ili lišća, kao i da li je na noževima primetila tragove koji bi podsećali na krv.

4. Da li su nakon nestanka Danke, Dejan, Dalibor i Rade pričali o detetu?

Tog 26. marta čitava javnost se podigla na noge, naročito kada je aktiviran sistem ''Pronađi me''. Pored pripadnika policije, vojske, žandarmerije, vatrogasaca, gorske službe i mnogih drugih, potrazi za devojčicom su se pridružili i meštani Bora i sela Banjsko selo, svi su danonoćno radili na tome da devojčica bude pronađena.

Ono što dodatno šokira jeste činjenica da su se i Janković i Dragijević pridružili potrazi za devojčicom, iako su znali šta su uradili.

Sutra će Svetlana govoriti i o tome i otkriti da li su njeni članovi porodice razgovarali o slučaju koji je potresao naciju, Dankinom nestanku i uopšte o tome šta bi moglo da se dogodilo sa njom.

U 8 časova ujutru, Svetlana će odgovarati na ova četiri ključna, ali i mnoga druga pitanja, koja će, nadaju se svi, pomoći u istrazi i pronalasku tela dvogodišnje Danke Ilić.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading