DRAGUTIN PROBAO DA SE OBESI, PA SE UDAVIO U KACI ZA KUPUS Ovaj morbidni slučaj pamti ceo Balkan
Foto: Promo/Foto: Pixabay

Dragutin Vidović (68) iz sela Babaja kod Prnjavora utopio se u buretu punom vode, kada je pukao konopac kojim je pokušao da se obesi. Tragedija se odigrala pre devet godina.

U Centru javne bezbednosti Banjaluka rekli su da je tada, pre devet godina, prijavljeno da se u dvorištu kuće u Babajama nalazi beživotno telo.

- Na lice mesta upućena je policijska patrola, koja je pronašla telo. Uviđajem je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela. On se pokušao obesiti, međutim pukao je konopac i upao je u bure, te se udavio - rekao je izvor blizak istrazi tada tamošnjim medijima.

On je pojasnio da je Vidović rano ustao, uzeo stari konopac i otišao iza štale s namerom da se obesi. Konopac je vezao za dasku kod oluka i kada je skočio, s namerom da sebi okonča život, konopac je pukao, ali je on upao u veliko bure sa 500 litara vode, gde se utopio.

Meštani Babaja nisu mogli da veruju da se Vidović ubio, jer je, kako su rekli, reč o veoma dobrom čoveku koji je uvek bio nasmejan i nikada nije pričao o problemima.

- Poslednji put sam ga video nekoliko dana pre smrti i nisam primetio ništa čudno na njemu. Nije bio depresivan ili tužan. Pozdravili smo se kao i svaki dan. Kada sam čuo šta se desilo, bio sam šokiran, jer nikome nije jasno zbog čega je digao ruku na sebe - rekao je jedan od meštana.

Da je Vidović bio dobar čovek, potvrdile su i druge komšije. Rekli su da je nekada voleo da popije, ali ne previše i da nikada nije pravio probleme kada je bio pijan.

- Nije bio siromašan čovek. Ceo život radio je u Sloveniji na raznim poslovima, gde je zaradio penziju. Bila je to dobra penzija, od koje je mogao sasvim pristojno da živi u zajedničkom domaćinstvu sa suprugom, sinom, snajom i unučadima - kazao je jedan od njegovih komšija.

Meštanin Babaja ispričao je da je Vidović bio u lošim odnosima sa sinom i snajom, ali da to ne može biti razlog zbog kojeg bi se neko ubio.

- Imao je uvek novca i bio je u dobar sa svima, upravo zbog te njegove dobrote i poštenja iskorištavali su ga ljudi. Imao je jako loše odnose sa sinom i snajom, neretko su se svađali, ali stvarno ne znam zbog čega, dok je njihovu decu, svoje unučiće, obožavao - rekao je sagovornik.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading