Hitna
Foto: Alo/Foto: RINA

Direktor Doma zdravlja Grocka dr Nebojša Blagojevič najpre za "Blic izražava saučešće porodici i prijateljima preminulog čoveka. Kaže da je imao 83 godine, da je u vezi sa ovim slučajem pokrenuta stručna komisija, ali i tvrdi da su doktori probali da spasu nesrećnog čoveka reanimacijom ali da je nažalost, bilo uzalud.

On kaže i da nije istina da Grocka ima samo jednu ekipu Hitne pomoći, već da ih ima pet - dve statične i tri mobilne.

- Nije bilo srčane radnje, telo je bilo beživotno kad je stiglo u stanicu u Vinči. Suština je da je reanimacija pokrenuta. Opet, ostavljam, deo priče, komisija je pokrenuta, da se prikupe relevantne izjave od svih koji su učestvovali. Neće se izveštaj puno razlikovati od onoga što sam rekao, ali opet bih da sačekamo izveštaj - kaže dr Blagojević za "Blic"

Kako navodi, kada je čovek preminuo, ekipa koja je bila u Kaluđerici je već imala intervenciju.

- U momentu kada su se čuli sa porodicom preminulog pacijenta, rečeno im je da su na terenu, ali, to ništa ne sprečava, da druga ekipa iz Grocke dođe. Dobili su savet, koliko sam dobio od doktorke, da krenu ka stanici u Kaluđerici, koja je u tom momentu radila. U toj Kaluđerici imalo više od 130 zaposlenih lekara, tehničara. Znači, kada je nešto hitno, tu se ne pita da li radiš opštu, ili hitnu. U tim situacijama idemo i korak dalje, zovemo lekare da siđu jer je stanica u Kaluđerici na nekoliko spratova. Njima je bila najbliža Kaluđerica ali su oni krenuli ka Vinči, verovatno vođeni time da tamo ima Hitna. U momentu kad su pristizali u Vinču, već pokojnik nije davao znake života, nažalost - rekao je dr Blagojević uz naglasak da razume reakcije ljudi.

Dodaje i da je porodica preksinoć, u sredu, 10. aprila, kada se sve ovo izdešavalo bila u Zdravstvenoj stanici u Vinči do 22.15 sati.

- Tu je bila i Hitna. Doktorka je sve vreme bila sa njima. Pacijent je unet unutra i pokušana reanimacija, ali.. - kaže on.

Grocka ima 5 ekipa

Objašnjava i da je teritorija Grocke velika, da imaju 5 velikih zdravstvenih stanica, koje pokrivaju 294 kvadratnih kilometara.

- Mi imamo 5 velikih zdravstvenih stanica. Jedna je Kaluđerica, jedna je Vinča zatim Grocka, Umčari i Vrčin. Shodno tome ka svakoj zdravstvenoj stanici gravitira poneka ambulancija, tipa Ritopeka, tipa Zaklopače, Begaljice... Prava je informacija je da imamo pet ekipa toku 24 časa na teritoriji Grocke. S obzirom na to da se u 20 časova završava rad većine zdravstvenih ambulanti, mi smo uveli da i tokom noći na dva punkta imamo dve fiksne ekipe, koje ne izlaze na teren a koje rešavaju sve one probleme koje se tokom noći jave. Na primer. ako neko dobije temperaturu 38 - objašnjava on i podseća da su oni blizu auto puta te da i slučaju da se i tu nešto desi oni angažuju mobilnu ekipu - kaže dr Blagojević za "Blic".

Kako je na Instagram stranici 192 objavljeno, nesrećni muškarac je doživeo infarkt oko 18 sati, kada je pao u dvorište, piše Blic.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading