božidar spasić
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković

Danka je nestala u utorak 26. marta oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala. 

Prošle nedelje uhapšeni su radnici Vodovoda Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50). Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su dete bacili na deponiju, a sumnja se da su zatim leš prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i njegov brat Dalibor, koji je ubrzo preminuo od posledica srčanog udara, a sa ocem je bio osumnjičen da je učestvovao u premeštanju devojčicinog tela.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da je pred policijskim službenicima jedan od najtežih slučajeva.

danka ilić

Foto: Alo/ilustracija

 

- Poznato je da oko nestanka Danke Ilić imamo jednu paradoksalnu situaciju sa kojom se policije ne susreću često, a to je da imate osumnjičene za ubistvo, a da nemate telo. To je jedan od najtežih slučajeva za rad policije. Oni su priznali delo, a onda odveli policiju tamo gde tela nema. Osumnjičeni su imali puno vremena, oko 50 sati, za manipulisanje telom...odnosno da ga premeštaju zajedno ili odvojeno, nemajući poverenja jedan u drugog, tačnije možda su se i posvađali. Postoji i mogućnost da su telo odneli na sasvim drugu stranu od one na koju su ukazivali, svesno navodeći policiju na pogrešan trag, čime oni zapravo misle da sebi čine neku uslugu. To je uradio pokojni Dalibor. On na taj način nije mislio ništa, to je potpuno nepromišljeno ponašanje - naglašava Spasić i navodi primer iz svog iskustva:

- U svojoj praksi imao sam slučaj da je čovek ženu udavio kesom, i to je policija dokazala, a on neće da prizna i govori da mu je neko pomagao, i naznačio je lice, ali neće da kaže kako mu je pomogao, već kaže: "Pitajte njega". Znači to je ta logika, da ga odvete na streljanje on neće priznati da je on to uradio - ističe naš sagovornik.

Sveće u Boru

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

Spasić navodi da su osumnjičeni najverovatnije počinili zločin bez ikakve organizacije.

- Jednostavno ovi osumnjičeni nemaju nikakav rezon i neorganizovani su. Njima je sad svejedno za osudu, bilo da bude 100 godina ili jedan dan, oni u bukvalnom smislu ne žele da priznaju gde je dete. Oni su poznati kao pijanci i na svom poslu u Vodovodu. Takođe, kada su čistili razne šahte i cevi bile su im dostupne razne hemijske supstance i kiseline, i razna druga sredstva. Ne isključuje se mogućnost da su i to koristili u prikrivanju generalnog traga koji bi rekao gde je telo male Danke. Moguće je i da pošto su uključili i rođake u sve to, da ni jedan i ni drugi ne znaju gde je telo - zaključuje Boža Spasić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading