Novi Sad
Foto: Printscreen/Foto: Foto: Printscreen Instagram 192_rs

On je pobegao iz jedne Ustanove za decu i mlade u Beogradu 5. aprila gde je bio smešten nakon što je uhvaćen posle bekstva iz novosadskog Centra za socijalni rad.

Iste večeri je počinio tešku krađu u Novom Sadu, a policija intenzivno traga za njim.

- Osnovano se sumnja da je V. N. iz jedne poznate novosadske knjižare u kojoj se, između ostalog, održavaju koncerti i književne večeri, opljačkao veću sumu novca. Taj dečak je više puta zajedno sa bratom bežao iz novosadskog Centra za socijalni rad koji je ustanova otvorenog tipa zato što su obojica maloletnici i ne mogu biti smešteni u ustanovu zatvorenog tipa jer nisu krivično odgovorni dok ne napune 14 godina. Svaki put kada su pobegli, počinili su više krivičnih dela, mahom pljački - podseća izvor blizak istrazi.

Dodaje da je, prema saznanjima policije, u par navrata već bežao i iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, ali da je brzo bivao lociran i vraćan u tu ustanovu.

- Stručnjaci novosadskog Centra za socijalni rad u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku početkom ove godine, nakon što su shvatili da ne mogu da zadrže braću u pomenutoj ustanovi, niti da ih spreče da stalno beže, zaključili su da je najbolje za dečake koji su počinili desetine krivičnih dela da ih razdvoje, tako da je mlađi smešten u Zavod u Knjaževcu, a stariji u Zavod u Beogradu. Mlađi se izgleda smirio jer sa njim intenzivno rade stručnjaci, a i razdvajanje od brata koji je očigledno kolovođa je izgleda pomoglo. Što se starijeg tiče, ne znamo šta će sa njim biti jer za takvu decu nemamo sistemsko rešenje - objašnjava sagovornik.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading