Danka Ilić osumnjičeni
Foto: Alo/Alo!

Iako telo jeste jedan od ključnih dokaza ubistva, policija zasad ima barem pet dokaza koji bi Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića, koji su osumnjičeni za ubistvo devojčice, mogli da odvedu na doživotnu robiju.

U automobilu kojim su osumnjičeni, navodno, udarili dvogodišnju devojčicu, pronađena je kap krvi, koja je izuzeta kao dokaz i poslata na DNK analizu kako bi bilo utvrđeno da li ona pripada Danki Ilić.

Prema prvim informacijama, dvojica osumjičenih su automobil čistili kiselinom kako bi uklonili krv, ali im je jedna kapljica promakla.

Iskaz iz tužilaštva

Jedan od bitnih dokaza jeste i iskaz koji je Dejan Dragijević dao u tužilaštvu, s obzirom na to da se iskaz dat u tužilaštvu tretira kao dokaz i ne može da se menja, za razliku od onoga što je priznato u policiji.

Tako je i sam Dragijević pred tužiocem promenio priču i rekao da telo nije sakrio Srđan, kao što je prvobitno rekao, već je ispričao da je on vozio automobil, ubio dete i sakrio telo. Prema nezvaničnim informacijama, rekao je i da su mu u skrivanju tela pomogli otac i brat.

Dejanovi otac i brat zbog toga su uhapšeni. Otac je se u tužilaštvu branio ćutanjem, dok je brat preminuo nepuna dva dana nakon hapšenja.

GPS zabeležio kretanje

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je na vanrednoj konferencij za novinare, na kojoj se govorilo o detaljima ubistva Danke ILić pokazao i fotografije na kojima su prikazani detalji sa GPS uređaja koji je bio u automobilu kojim su upravljali osumnjičeni za ubistvo.

On je rekao da su se kretali brzinom od 20 kilometara na sat, a da je dete najverovatnije izletelo iz šipražja, te je tako došlo do udarca.

Gašić je dodao da je ovo njihovo kretanje bitno, zato što je, kako je istakao, "bilo vrlo simptomatično" da su 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, gde je bila Ivana Ilić sa svojom decom, prešli za pet i po minuta.

Putem sistema za praćenje službenog vozila utvrđeno je i da su osumnjičeni otišli do deponije za koju se sumnja da je bila prvo mesto na kojoj su sakrili telo devojčice. GPS je, prema do sada poznatim informacijama, pokazao da su se tamo zadržali oko pola minuta.

(Telegraf)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading