Danka Ilić
Foto: Alo/Alo!/Dejan Briza

Advokat Radomir Munižaba rekao je za medije kuda bi to moglo da odvede ovaj proces. Kako kaže, u teoriji je moguće da se pokrene sudski postupak protiv osumnjičenih iako telo ne bude pronađeno.

- Na osnovu svih dosadašnjih dokaza tužilaštvo može procesuirati osumnjičene, pre svega ako se uzmu u obzir DNK tragovi Danke Ilić sa automobila i unutar automobila koji su pronađeni, na osnovu utvrđenog vremena i mesta gde je maloletnica poslednji put viđena, a takođe i na osnovu samog priznanja osumnjičenih - rekao je za Blic.

Međutim, ističe da je moguće da osumnjičeni promene iskaze.

- Osumnjičeni su saslušani u policiji, a takođe i u nadležnom tužilaštvu, te u skladu sa pravilima krivičnog postupka oni mogu da menjaju i dopunjuju svoju odbranu u toku trajanja postupka, pa i pred sudom - navodi Munižaba.

Da bi se utvrdio tačan uzrok smrti važno je da se telo Danke Ilić pronađe, navodi advokat. Na osnovu toga se mogu odrediti kvalifikacije krivičnih dela koje bi se osumnjičenima stavile na teret.

- Samo priznanje osumnjičenih ne bi bilo dovoljno za optuženje, ali na osnovu drugih dokaza koji su pronađeni i koji se dovoze u vezu sa izjavama osumnjičenih, tužilaštvo bi moglo da ih optuži. Ali na osnovu svega, na tužilaštvu kao organa gonjenja je to koja će sve krivična dela da stavi na teret osumnjičenima - istakao je.

Ipak, postoji i sumnja da osumnjičeni za ubistvo nešto prećutkuju.

- Odgovor na ovo pitanje svi čekaju, s obzirom da su svi građani i javnost uključeni u ovu istragu i pronalazak tela maloletne Danke. Ono što može biti jedan od razloga zbog čega se ne želi reći gde je telo devojčice je taj što bi se pronalaskom tela mogle utvrditi i druge povrede nastale kod devojčice za koje osumnjičeni nisu rekli, a za koje oni ne bi voleli da se saznaju - istakao je Munižaba.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading