Škola
Foto: Shutterstock/Shutterstock

- Moje je dete je osmi razred, preživelo je pravu traumu kada ga je u četvrtak pretuklo petoro učenika, 4 vršnjaka i jedan koji je stariji godinu ili dve, dakle srednjoškolac. Znate li šta su mu uradili. Od njega su napravili katastrofu, ima modrice svuda po telu, licu, kičmi. Najgore je što je u svemu učestvovalo dete prosvetnog radnika koji radi u školi u kojoj moje dete ide - kaže za "Blic" član porodice koji nas je kontaktirao i izneo problem vršnjačkog nasilja sa kojim se suočilo njegovo dete.

"Škola je htela da zataška"

Kako kaže, njega je to dete držalo dok su ga druga deca tukla, i da baš zbog toga škola sve želi da zataška.

- To su neka problematična deca, kako mi je objašnjeno. Ja sam trenutno u Nemačkoj zbog posla. Tako već 15 godina radim jer sam otac četvoro dece. Supruga me je o svemu obavestila, dolazim u ponedeljak hitno. Zvali su je i rekli da je to sve bila neka čarka, i da je najbolje da se dogovore, a onda je ona dobila snimak kako su prebili naše dete, iz škole su pokušali da sakriju šta se tačno desilo - tvrdi za "Blic" otac ovog deteta.

Kako kaže, planirao je deci i supruzi da sredi papire da dođu, ali je ovaj nemili događaj to sprečio.

Već mu pretili

Kako dalje priča zabrinuti otac njegovom detetu su ta problematična deca pretila.

- Sreli su školskog prijatelja mog deteta i rekli da prenese da će mu slomiti ruke i noge, čak su mi zvali dete i to isto rekli. Onda su ga sada u četvrtak sačekali i to pokušali da urade - govori otac za "Blic".

Objašnjava da je to bila velika trauma ne samo za njegovo dete, koje danima ne spava, ne jede kako treba, ima problema sa stomakom, već i za celu porodicu.

- Supruga po ceo dan plače, dete mi je uplašeno, trudi se da to sakrije. Ja pojma nemam ko su ta deca, niti su supruzi rekli njihova imena, niti imena njihovih roditelja. Čak su rekli iz škole da je najbolje da to ne ide van škole jer su deca maloletna, ali ta deca moraju da odgovaraju za to što su uradili. Ceo svet neka vidi kako su mi podmuklo unakazili dete - kaže on, i dodao da se u sve uključila i socijalna služba.

Direktor škole: "Niko ništa neće da zataška"

- Vršnjačko nasilje se desilo van škole pre par dana. U ponedeljak će u školu doći roditelji dece koji rade u inostranstvu. Učenici ove škole jesu učestvovali u vršnjačkom nasilju, ali su tu bili i učenici druge škole "Vuk Karadžić" - rekao je za "Blic" Nusret Zuković direktor OŠ "Rifat Burdžović".

Kako je objasnio, još nisu poznati tačni detalji vršnjačkog nasilja, ali da će one uskoro biti poznate.

Upitan da prokomentariše tvrdnju članova porodice da je škola u Novom Pazaru pokušala da zataška ovaj slučaj vršnjačkog nasilja jer je jedan od napadača dete prosvetnog radnika koji radi u toj školi, Zurković kaže da to nije tačno.

- Taman posla da je iko hteo da zataška išta. Istina je da je jedan od učenika dete prosvetnog radnika u školi, ali ono nije učestvovalo u tuči - ocenio je on.

Policija: Istraga je u toku

Kako su za "Blic" potvrdili iz novopazarske policije, dobili su prijavu o ovom slučaju.

- Uveliko radimo na ovom slučaju - naveli su oni kratko.

A kako je otac ovog deteta rekao, u policiji su prvobitno mislili da ovaj slučaj nije ozbiljan sve dok nisu videli snimak batinanja njegovog deteta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading