danka ilić
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Načelnik UKP Ninoslav Cmolić govorio je, tokom gostovanja u jutarnjem programu TV Informer, o desetodnevnoj potrazi za malom Dankom, objasnio kako se kretao tok istrage, kao i šta se dešavalo kobnog dana.

"Mi smo od starta pravac istrage bazirali na ova dva čoveka. Kada smo analizirali kamere i logove, mi smo odmah tog dana imali informaciju da se auto zaustavio u blizini kuće oštećene. Oni su nama odmah bili sumnjivi. Mi smo njih identifikovali, doveli ih i obavili razgovor sa njima, poligrafski ih testirali. Oni su imali određene reakcije, ali to su bile zakasnele reakcije, pošto su bili pod uticajem alkohola. Mi smo njih nakon toga pustili, nastavili smo istragu i u njihovom pravcu i u drugim pravcima. Određeni deo operativne grupe je ostao na njima", rekao je Cmolić.

Kako kaže, nikada se nisu susretali sa takvim tipom ličnost. Objasnio je da su obojica iz siromašnih porodica. "Jedan od njih nema decu, živi sa majkom i bratom, spava sa bratom u krevetu. Alkoholičari, po ceo dan rade. Kod njih ne možete da vidite empatiju".

Načelnik UKP potom je objasnio šta se dešavalo kobnog dana.

"Oni su išli sa posla, stali su u blizini kuće, po njihovim navodima, da uriniraju, krenuli su i posle nekih 30 do 50 metara su navodno udarili malu Danku. Vozač nije ni primetio da je oborio devojčicu, to je shvatio tek kada mu je suvozač rekao. Odmah su je stavili u gepek, a kada se mala Danka probudila, suvozač ju je udavio. To nam je juče priznao i detaljno sve opisao. Onda su je bacili na deponiju", ispričao je Cmolić.

Takođe, kako kaže, najveći problem sa pronalaženjem deteta je zato što i vozač i suvozač daju pogrešne informacije, a sumnja se da je to zato što žele da prikriju stanje u kom se nalazi telo male Danke. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading