Danka Ilić
Foto: Printscreen/Printscreen

Pažljivo metar po metar aposlutno sve službe policije i spasioci pretraživali su  teren danonoćno. Bageri su  raščišćavali teren oko kuće i šumu, ali nesrećna devojčica , koja se 7 minuta ranije igrala odlutala je dok je njena mama davala vodu drugom detetu, završila je tragično.

Za emsiju DOSIJE 192 govorili stručnjaci iz oblasti kriminalistike, ali i  psiholog i advokat su dali reč iz svoje struke. 

Kakva kazna čeka počinioce i da li su u zločinu jednaki za  vozača  Srđan Janković i njegovog suvozača Dejana Dragijevića, koji su udarili autom devojčicu, a potom telo bacili u deponiju  - objasnio je advokat Saša Rajković.

- Prema informacijama koje smo dobili od Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, ovo delo se kvalifikuje kao teško ubistvo, što znači da počinioce čeka najmanje 10 godina zatvora, a najviša kazna je doživotna robija, kaže

Rajković dodaje da je obojici zaprećena ista kazna imajući u vidu da se radi o saizvršilaštvu, dakle obojica su izvršila radnju krivičnog dela ili bitno doprineli radnji zločina.

U nekom paralelnom svetu oni bi pozvali policiju i Hitnu pomoć. Međutim, oni nisu odabrali da to urade. Da li im je bespomoćna Danka dolazila u san tokom deset dana potrage? Gledali su  celu zemlju i region u haosu. I dalje ćutali o tome. Imali su izbor. Njoj ga nisu dali.

- Ovaj čin je daleko od normalnog i to je dodatna otežavajuća okolnost koja ih približava doživotnoj kazni zatvora u  koji spada i bol roditelja , vreme , ali i to što je cela država zapravo bila u šoku,  a oni su to prikrivali, kaže advokat. 

Detaljnije o rekonstrukciji događaja, toku istrage i analizi ovog zločina pogledajte DOSIJE 192.

Vozač je odmah propričao čim su ga suočili sa činjenicama i kukao je u stanici, dok je suvozač tek propričao kada su ga ispitivali na vlaškom jeziku.

Danka Ilić

Foto: privatna arhiva

 

Vest je odmah odjeknula i regionu u austrijskim i nemačkim medijima, koji su se proteklih dana uključili u potragu nakon što se pojavio snimak iz Beča na kojem je devojčica koja nažalost samo podseća na Danku. 

Cela Srbija se nadala drugačijem ishodu ovog slučaja,  i da će uskoro biti pronađena i vraćena roditeljima. Danka je naša moralana opomena i prvo dete za čiji se nestanak u Srbiji se oglasio Amber alert. 

Sada u Božijem krilu, među anđelima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading