ovce
Foto: Alo/Shutterstock

U Dobrotinu kod Lipljana, na Kosovu i Metohiji nepoznate osobe su Nikoli Stojanoviću ukrale više od 25 ovaca.

Slučaj je prijavljen tzv. kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj, ali počinioci još uvek nisu pronađeni.

Stojanović je krađu primetio u subotu u ranim jutarnjim časovima, kada je došao da nahrani stoku.

"Kada sam došao, to je sve već bilo otvoreno, mogli su još da nose, ali su sticajem nekih okolnosti prestali, pa preostale ovce nisu odnete. Lopovi su ostavili tragove koji vode do jedne njive koja se ne obrađuje. Tamo je bilo parkirano vozilo, pretpostavljam da je u pitanju kombi. Na tom mestu smo videli i krv, pretpostavljam da su tu ovce i zaklali" , rekao je Stojanović.

Nikoli koji je nezaposlen, poljoprivreda je jedini izvor prihoda, a prema njegovim rečima, pričinjena mu je šteta od oko 5.000 evra.

"Ovo je neki vid pritiska. Kad ne možeš normalno da živiš i radiš, kako da očekuješ nešto drugo. I da hoćeš da radiš, ne možeš", dodao je on.

Nikolina snaja Nataša je naglasila da ovo nije prvi put da se porodica Stojanović našla na meti pljačkaša.

"Pre oko mesec i po dana, oko 1.30 posle ponoći primetili smo oko objekta nekog s baterijskom lampom. Pozvala sam Nikolu, muža i sina. Krenuli smo za njima, ali su oni nestali. Ne znamo ko je bio, ali su se već pripremali za ovako nešto" , rekla je Nataša Stojanović.

Dodala je da je ovo samo jos jedan vid pritiska da se Srbima u Dobrotinu oteža život.

"Sramota je da jednog ovako vrednog i poštenog radnika ovako nagrde. Kao da ovde nema vlasti, žele da nas što pre odsele odavde" , zaključila je Nataša.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading