Milenko Tomić
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Folirao se da je bolestan! Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, koji je optužen da je obljubio devojčicu (13) koju je trenirao, osuđen je u petak na 12 godina zatvora, ali se sumnja da je pobegao iz BiH! Na prethodnom ročištu rekao je da je bolestan i da ne može da prati suđenje, a zatim je misteriozno nestao! 

Kako je Alo! ranije pisao, sudski proces trajao je dve godine i tri meseca, zbog sumnje da je Tomić u septembru 2021. u hotelskoj sobi u Sokocu obljubio bokserku M. D. (13) koja je trenirala u njegovom klubu „Radnik“. Okružni sud u Bijeljini izrekao je Tomiću u petak prvostepenu presudu kojom je osuđen na 12 godina i određen mu je pritvor. Međutim, Tomić se nije pojavio na izricanju presude, niti ga je policija našla na adresi mesta stanovanja, jer mu je prethodno bio određen kućni pritvor. Nije poznato gde se nalazi, a sumnja se da je pobegao u inostranstvo. Otac nesrećne devojčice ispričao je za medije u Republici Srpskoj da je na poslednjem ročištu rekao da je bolestan i da ne može da prati suđenje, zbog čega u javnosti postoji sumnja da je izigrao sudstvo u Republici Srpskoj i unapred sve isplanirao.

Milenko Tomić

Foto: privatna arhiva

 

- Presudom od 12 godina robije smo zadovoljni, ali ovo što je pobegao baca mrlju na sve to. To je upravo ono na što smo ukazivali sve ovo vreme i na čemu smo temeljili našu sumnju da je zbog toga razvlačen sudski proces, da bi mu se omogućilo bekstvo - rekao je otac devojčice za Nezavisne. Com, i dodao da je Tomić na prošlom ročištu pričao da je potresen i bolestan i da ne može da prati suđenje:

- Ali i to je bilo u cilju odugovlačenja, a evo danas se nije pojavio na izricanju presude. Sudija je pročitala da je prekršio mere zabrane, da je, znači, pobegao negde. A gde je pobegao, ne znam - kazao je on.

Majka devojčice je posle izricanja presude dala izjavu za Alo!, kada je takođe rekla da su ogorčeni i da su upozoravali da će pobeći usled razvlačenja postupka.

- Bekstvom je samo potvrdio svoju krivicu. Ogorčeni smo i što smo za naknadu štete upućeni na parnični postupak, jer će naša ćerka ponovo morati da svedoči i biće izložena retraumatizaciji - kazala je majka devojčice za Alo!.

Zasada nije poznato gde se nalazi osuđeni Milenko Tomić, a policija traga za njim.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading