pucnjava
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Hteo da ubije kolegu nasred ulice zbog duga od 2.000 dinara! Nebojši Rakićeviću (39) iz Čačka život je visio o koncu, a posle devet dana provedenih u komi i početka sepse on je preživeo! Međutim, Slobodan Bogavac (56), koji je Nebojši pucao u glavu, osuđen je na minimalnu kaznu, što je izazvalo ogorčenje kod Nebojšine porodice!

Viši sud u Čačku juče je osudio Slobodana Bogavca (56) na šest godina i tri meseca zatvora zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog nošenja oružja. Rakićević je upućen na parnicu ukoliko hoće da traži novčanu naknadu zbog nanetih povreda i pretrpljenog straha.  

pucnjava u Čačku

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Supruga teško ranjenog Rakićevića u izjavi za Alo! kaže da nije zadovoljna presudom.

 - Nema te zatvorske kazne i novca koji će platiti pretrpljeni strah i bol koje sam preživela za ovih godinu dana. Ovo je minimalna kazna za pokušaj ubistva, ilegalno nošenje oružja i posedovanje municije - ogorčeno kaže Marina Rakićević.  

Pucnjava se dogodila 6. februara  2023, oko 16 sati, u Ulici Gavrila Principa u širem centru Čačka. Bogavac je presreo Rakićevića nasred ulice s puškom u ruci i pucao mu pravo u glavu zato što je tražio da mu vrati 2.000 dinara. Teško ranjeni Rakićević je ostao da leži na ulici dok je osumnjičeni, koji je optužen za pokušaj ubistva, pobegao. Kod napadača nije pronađena puška iz koje je pucao, ali je policija u njegovoj kući zaplenila dva pištolja, ručnu bombu i ogromnu količinu municije. On se predao policiji i priznao krivično delo, a Rakićević je po izlasku iz bolnice otkrio da je Bogavac posle pucnjave nazvao vlasnika firme u kojoj su obojica radila i mrtav hladan rekao: „Ubio sam Nebojšu, sutra neću doći na posao“.

Slavka Babić, punomoćnik Nebojše Rakićevića, u završnoj reči je izjavila da su u pitanju povrede opasne po život, jer je njen klijent bio devet dana u komi i lekari su se borili da ga spasu.

pucnjava

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 - Sigurno ne bi preživeo da nije na vreme operisan i zbrinut u bolnici. Rakićević je jedva preživeo, jer je imao otvorenu ranu na glavi i prostrelnu ranu stomaka - izjavila je Slavka Babić i dodala da je ova pesuda bila očekivana, jer su svi izvedeni dokazi ukazivali da je Bogavac izvršio oba krivična dela.

- Moj klijent je posle ovog događaja napustio Čačak i promenio posao da bi svojoj porodici i sebi obezbedio sigurnost. U ovom trenutku je najbitnije da je on ostao živ zahvaljujući blagovremeno ukazanoj lekarskoj pomoći - kaže Slavka Babić.

Rakićević bio devet dana u komi

Rakićević je posle oporavka ispričao da je bio devet dana u komi.

 - Posle prve operacije u Čačku oslabio sam 15 kilograma, pluća su mi stala i nastupila je sepsa. Supruga mi je spasla život jer je tražila da me hitno prebace na Prvu hiruršku kliniku u Beogradu. Nosio sam kesu na stomaku i teško da bih preživeo da moja supruga nije bila izričita i uporna. Posle agonije koju sam prošao, zatekla me je vest da je Slobodan pušten na slobodu. To je bilo van svake pameti. Sudija Mirjana Rosić je tada Bogavcu izrekla samo zabranu prilaska, a živeo je na svega dva kilometra od mene. Nisam se osećao bezbedno. Posle te odluke suda je ispalo da moram da se krijem u rođenom gradu - rekao je Rakićević.

 

Podsetimo, Bogavac je posle izlaska iz pritvora pretio Rakićeviću, govoreći „da mu je žao što ga nije udarao drškom puške i što ga nije dokrajčio“. U završnici suđenja, stalni veštak sudske medicine dr Ljubiša Božić je ostao pri svom prvobitnom nalazu i mišljenju da je reč o običnim teškim povredama. Međutim, stručni savetnik koga je angažovao Nebojša Rakićević izjavio je da je u pitanju teška telesna povreda opasna po život, a ne obična. Sudski veštak psihijatar je rekao da je Bogavac s umišljajem potegao oružje, da je smišljeno i polako pucao, kao i da je znao šta radi.

Rakićević je u decembru 2023. godine svedočio o agoniji kroz koju je prošao i istakao da strepi za svoj život.

 - Strahujem i dalje za moju bezbednost, kao i za članove moje porodice. Posle ovog događaja smo se odselili iz Čačka u Beograd. Nikada nisam bio u sukobu s okrivljenim. Dužan mi je i dalje 2.000 dinara, koliko sam dao umesto njega za novogodišnju proslavu, ali to svakako nije bio razlog da pokuša da me ubije. Posle ovog događaja sam imao tri teške operacije - izjavio je Rakićević.

Bogavac je naveo da Rakićeviću ne duguje nikakav novac i da ga ne mrzi. Kako saznajemo, Bogavac se vratio u staru firmu.

- Radi opušteno kao da se ništa nije desilo. Vlasnik firme „Pro link“ d. o. o. Zoran Soldatović ga je primio nazad i daje mu platu iako zna da je hteo da ubije kolegu! - kaže Čačanin koji je radio sa Rakićevićem.

Autor: S. Dž. Stojanović

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading