Milenko Tomić
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, koji je optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu koju je trenirao, osuđen je na 12 godina zatvora, ali se sumnja da je pobegao iz BiH!

Okružni sud u Bijeljini izrekao je Tomiću prvostepenu presudu kojom je osuđen na 12 godina i određen mu je pritvor. Međutim, dogodilo se ono na šta su roditelji seksualno zlostavljane devojčice upozoravali, o čemu je Alo! nedavno pisao. Tomić se juče ujutru nije pojavio na izricanju presude, pa se sumnja da je pobegao iz BiH. Roditelji devojčice kažu za Alo! da su ogorčeni.

- Ogorčeni smo. Na to da će pobeći upozoravali smo sve vreme, usled razvlačenja suđenja. Ispostavilo se, nažalost, da smo bili u pravu. Bekstvom je samo potvrdio svoju krivicu. Ogorčeni smo i što smo za naknadu štete upućeni na parnični postupak, jer će naša ćerka ponovo morati da svedoči i biće izložena retraumatizaciji - kažu roditelji devojčice za Alo!.

Služio se ucenama!

Kada se devojčica poverila roditeljima, pre optužnice, Tomić je pokušao da ih uceni. Nudio je da će njenoj majci „srediti posao”, ako ga ne prijave. Pored toga im je i pretio putem poruka da će se devojčica samo „nepotrebno izblamirati i osramotiti“, a da njemu niko ne može ništa jer, kako je tvrdio, „ima dobre veze”.

 

Tomiću je prethodno određen kućni pritvor, ali se toga nije pridržavao. Policija ga nije našla na adresi stanovanja, a za sada nije poznato gde se nalazi.

Milenko Tomić

Foto: privatna arhiva

 

Kako je Alo! ranije pisao, sudski proces trajao je 2 godine i 3 meseca, zbog sumnje da je u septembru 2021. u hotelskoj sobi u Sokocu obljubio bokserku M. D. (13), koja je trenirala u njegovom klubu „Radnik”. Roditelji devojčice koji su sve vreme zajedno sa ćerkom prolazili kroz agoniju, kao i tužilaštvo u Bijeljini, upozoravali su da će Tomić biti pušten iz pritvora, zbog odugovlačenja procesa, što se i dogodilo. Kako je vremenski rok u kojem je Tomić mogao da bude u pritvoru istekao, poslat je u kućni pritvor i sada mu se gubi svaki trag.

Autor: Miroslava Obadić

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading