Saša Panić
Foto: Alo/Foto: Insajdertv/društvene mreže

Saša Panić, otac ubijenih brata i sestre Kristine (19) i Milana Panića (22), koje je Uroš Blažić izrešetao hicima iz kalašnjikova ispred osnovne škole u Duboni, rekao je za Alo! da s nestrpljenjem iščekuje početak suđenja. Istakao je da je Uroševa majka paranoična i da je u više navrata protiv porodica ubijene dece podnosila prijave jer, kako tvrdi, „prate“ je po Smederevu.

Kako saznajemo, ona je, prema rečima Saše Panića, sporne događaje prijavljivala policijskoj stanici Mladenovac.

- Nekoliko porodica protiv nje je podnelo krivičnu prijavu. Ona je nas prvo prijavljivala da je pratimo po Smederevu. Još jedan niz njenih laži. Ona dolazi u Dubonu. Svima nam smeta njeno prisustvo. Ponaša se kao da se ništa nije desilo, a mnoge porodice je njen sin zavio u crno - otpočinje priču za Alo! Saša Panić, otac ubijenih braće i sestara.

Kako dodaje, cela porodica ubice iz Mladenovca ponaša se veoma čudno, ali niko s njima ne komunicira.

- Niko s njima ne priča. Urošev deda je u kući u selu gde su živeli, a ispred je policija koja nikome ne dozvoljava da uđe niti izađe. Biljana ima samo mogućnost da se nesmetano kreće. Mada, ne bi me čudilo, i da ima mogućnost da izađe napolje, on bi se bez problema pojavio kao da se ništa nije dogodilo - opisuje nam Saša Panić.

Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je da se očekuje početak sudskog procesa protiv krvnika koji je u dva sela sproveo krvavi pir.

- Očekujemo da će uskoro početi suđenje. Očekuje nas i pripremno ročište. Ja sam čitao delove optužnice, ali zasad ne mogu komentarisati bilo šta - rekao je Saša, i zaključio da i dalje ne može da opiše svoja osećanja.

- Ne znam kako sam, šta da vam kažem - kratko je kroz uzdah poručio otac za Alo!.

I meštani sela u kome je ubica proveo život i dalje s ogorčenjem pričaju o njemu.

- Znali smo da nije normalan. Sada smo i videli da je u medijima izašao deo iskaza i da je monstrum učio da puca u svojoj kući u džakove sa peskom. Da li je po vama to normalno, nije - poručio je komšija za Alo!.

Najbolje bi bilo da su ga to veče ubili

U jednom od razgovora za Alo!, Blažićeva baka je rekla da ne bi žalila da su joj unuka ubili to veče.

- Najbolje bi bilo da nije živ, da su ga ubili one noći. Za njega suzu ne bih pustila, bila bi mi radost da ga ubiju, strvinu - zaključuje za Alo! baka od strica Uroša Blažića.

Blažićeva baka rekla je za Alo! da je nimalo ne iznenađuju detalji optužnice.

- Oduvek je bio čudan, šta da vam kažem, sve je to tačno. Uvek je pokazivao dozu bahatosti. Prođe pored naše kuće, a ni da se javi. Ako je on mogao da udari policajca, onda je trebalo da znaju da je spreman na nešto mnogo teže. To se i desilo - počinje priču za Alo! Uroševa baka, i dodaje:

- Osim što je pucao u taj pesak, kako kažu, on je uvek i za Božić i Novu godinu pucao. S njim nešto nije bilo u redu odavno. Dosta je njemu pomogao u tome njegov otac, koji mu je bio podrška i kada je trebalo i kad nije. Jednostavno, on se hvalio i duvao da je general. Dosta je on kumovao svemu ovome - priča Uroševa baka. Ona ističe da se ljute porodice žrtava zato što Biljana dolazi u selo.

- Ona dolazi tu kući kao da se ništa ne dešava, pali svetla, ponaša se bahato. Njihovu kuću godinu dana čuva policija, tu je samo deda. Biljana mu donosi hranu, a odatle ode i u Smederevo da sinu nosi hranu - zaključuje Uroševa baba.

Podsetimo, Uroš je svoj krvavi pohod počeo u Orašju kada je izašao iz kola i ispalio rafal na grupu ljudi koja je sedela oko logorske vatre na pikniku. Zatim je nastavio krvavi pir i zapucao u četiri osobe koje su nameštale kapiju na dvorištu. Potom je opet seo u kola i odvezao se ka centru sela Dubona i opet pucao, gde je ubio dve osobe, policajca koji nije bio na dužnosti i njegovu sestru. Ubica je zatim pobegao i za njim je tragalo više od 600 pripadnika MUP-a. Masovni ubica uhapšen je nakon osam sati potrage u Kragujevcu.

Blažići zlostavljali dedu

Njegova baka od strica istakla je za Alo! da je njen unuk uvek bio čudan.

- Jeste da mi je unuk, ali je uvek bio loš. Samo što ne bi pišao na narod. Bio je veoma čudan. Ništa mu ni otac nije bolji. Najžalije mi je Najdana, Uroševog dede, on je svašta tamo prošao. Samo što ga nisu tukli. Terali su ga da ide na njivu, da bere trešnje. On je star čovek. Kriv je i Najdan u neku ruku, što nije makar prijavio da ima toliko oružja - otpočinje ispovest za Alo! baka od strica Uroša Blažića.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading