ZVICER I VUŠUVIĆ DANAS PRED SUDOM Grupa se tereti za više ubistva
Foto: Alo.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje orrganizovanoj kriminalnoj grupi "vračarci", čiji je vođa odbegli Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara. Optuženi bi danas trebalo da iznesu svoju odbranu.

ZVICER I VUŠUVIĆ DANAS PRED SUDOM Grupa se tereti za više ubistva

Foto: Alo.rs

 

 

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je odluku da spoji predmete po četiri optužnice u kojima su optuženi pripadnici "kavačkog klana".

Spojeni su predmeti poznatiji kao "vračarci", u kojima je kao vođa grupe optužen Vušović, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer. Sa ovim spojene su i optužnice protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića Čađe i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaje ubistava Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Vušović i Zvicer se nalaze u bekstvu i njima će se suditi u odsustvu.

 

 

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading