veliko gradište
Foto: Alo/Alo

Protiv advokata je JKP „Dunav“ podnelo komunalnoj inspekciji krivičnu prijavu i tužbu za tešku krađu, ali kako piše požarevački portal tpknews.com, Osnovno javno tužilaštvo je potvrdilo da im komunalna inspekcija još nije dostavila krivičnu prijavu i tužbu.

- U utorak, 19. marta, radnici JKP „Dunav“ i komunalna inspekcija su ustanovili da na adresi na kojoj poznati advokat poseduje auto-perionicu postoji ilegalni priključak na vodovodnu mrežu. Samo u protekle dve godine naneta je šteta od više miliona dinara jer je osumnjičeni advokat u svojoj auto-perionici u proseku nelegalno trošio više hiljada kubika vode mesečno – navode u ovom preduzeću.

- Vlasniku perionice je dat na uvid nalog za kontrolu, ali je on pokušao da spreči komunalnu inspekciju da provere vodomer. Verbalno je pokušao da izazove incident, tako što je brutalno vređao radnike JKP „Dunav“ i govorio im da ih ne želi na svom privatnom posedu - tvrdi očevidac i ističe da je sve uneto u zapisnik komunalne inspekcije.

veliko gradište

Auto-perionica osumnjičenog u Velikom Gradištu, foto privatna arhiva

- Ovo krivično delo se goni po službenoj dužnosti. Advokat protiv koga je podneta prijava je član opozicione koalicije, ali ima indicija da će pokušati da zataška ceo događaj. Protiv običnih građana, koji nisu članovi političkih partija niti organizovanih kriminalnih grupa, slede tužbe i odmah im šalju izvršitelje ako dva-tri meseca zakasne sa plaćanjem komunalija, dok ta praksa za neke pojedince izgleda ne važi - ogorčeno navodi izvor požarevačkog portala blizak istrazi.

veliko gradište

Odgovor Osnovnog  javnog tužilaštva požarevačkom portalu

 

 

Pozvali smo predsednika opštine Veliko Gradište Dragana Milića da proverimo da li je povodom ove krađe zakazao hitan sastanak iza zatvorenih vrata s nadležnima iz JKP „Dunav“ i komunalne inspekcije, ali nam je on rekao da to nije tačno.

- Postoji zakon, koji je isti za sve. Nema potrebe da bilo šta preduzimam jer je komunalno preduzeće zaduženo za to – rekao je Milić za Alo! 

Pozvali smo i advokata da proverimo da li su ovi navodi tačni, ali se on nije javljao na broj telefona koji je nama poznat.

Napao vozača koji je umro od infarkta 

Kako je Alo! pisao pre tri godine, advokat je optužen da je nasrnuo na Zorana Miladinovića (55), vozača autobusa „Ariva litasa“. On je 24. novembra 2019. na autobuskoj stanici u Požarevcu, posle svađe oko navodno izgubljenog prtljaga svog sina, fizički napao vozača, koji je posle verbalnog i fizičkog napada doživeo infarkt i 11. decembra 2019. umro. Slučaj nije dobio sudski epilog, a porodica žrtve smatra da se slučaj zataškava jer je supruga advokata sudija Prekršajnog suda u Požarevcu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading