UHAPŠEN NASILNIK IZ BEOGRADA, ŽENU VUKAO ZA KOSU I DAVIO JE Maltretirao je na ulici, pa u stanu nastavio
Foto: Shutterstock

U subotu u Beogradu je uhapšen J.M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Prema navodima, on se sumnjiči da je fizički napao suprugu K.M. nakon verbalne svađe. Incident se navodno desio na ulici, gde je J.M. navodno vukao suprugu za kosu i gurao, a kasnije je i u njihovom stanu zadao više udaraca u predelu glave supruzi, kao i da ju je davio, čupao i stezao rukama u predelu glave, nanoseći joj lake telesne povrede.

J.M. je određeno zadržavanje do 48 sati, a protiv njega je podneta pisana prijava za nasilje u porodici. Istragu ovog slučaja vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.


Detalji o motivima napada i prethodnim događajima nisu navedeni u saopštenju. Međutim, nasilje u porodici je ozbiljan društveni problem koji zahteva pažnju i adekvatnu reakciju nadležnih institucija.

Prema podacima Centra za socijalni rad u Beogradu, nasilje u porodici je prisutno u značajnom broju domaćinstava širom Srbije. Žene i deca su najčešće žrtve ovakvih incidenata, a zaštita njihovih prava i pružanje podrške žrtvama je od izuzetne važnosti.

Ovakvi slučajevi nasilja u porodici zahtevaju i reakciju društva u celini. Podizanje svesti o ovom problemu, edukacija o prevenciji nasilja i podrška žrtvama su ključni elementi u borbi protiv nasilja u porodici.

Nasilje u porodici je ozbiljan problem koji zahteva sveobuhvatnu reakciju institucija i društva kako bi se zaštitile žrtve i sprečilo dalje nasilje. Nadamo se da će ovaj slučaj poslužiti kao podsticaj za jačanje mera prevencije i zaštite žrtava nasilja u porodici.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading