Francuska
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Selo Poumarous je u šoku nekoliko sati nakon tragedije koja se dogodila u ovoj opštini u Gornjim Pirinejima. “Porodica je u žalosti, selo je u žalosti, svi su potreseni”, reagovao je gradonačelnik Remi Lesaulnier.

Sin je osumnjičen da je izbo svoje roditelje.

Muškarac je osumnjičen da je ubio majku i povredio oca u Poumarousu. Istraga je otvorena u sredu, 20. marta 2024. godine, za ubistvo i pokušaj ubistva, najavljuje tužilaštvo u Tarbesu.

Incident se dogodio tokom noći, između utorka i srede, oko 2 sata ujutru, u selu Gornjih Pirineja, istočno od Tarbesa, blizu Tournaya. Osumnjičeni, star 24 godine, uhapšen je oko 7 sati ujutru. Hospitalizovan je na psihijatriji jer njegovo stanje nije dozvoljavalo da bude pritvoren. Prema prvim informacijama, muškarac je bio pod psihijatrijskim nadzorom.

Opština je u šoku, izjavio je gradonačelnik Poumarousa.

- To je porodica o kojoj nemamo ništa loše da kažemo, savršeno su se uklopili u se. Video sam ih kako zajedno sviraju, a ovde u Poumarousu smo formirali orkestar, a oni su svirali su zajedno. Ništa nije ukazivalo na to da bi moglo doći do tragedije. Porodica kao i svaka druga - rekao je gradonačelnik i dodao:

- Danas je jedna porodica u žalosti, selo je u žalosti, svi su potreseni. Nije lako živeti sa ovakvom tragedijom u opštini. Ovde ima 160 stanovnika, svi se poznajemo. Tragedija je prvo kod njih, ali je i u svakoj porodici u selu.

- Bili smo šokirani, nismo očekivali ovo, jutros smo saznali vest. Ove noći, bilo je rotacionih svetala, žandarmi su došli da provere da li se mladić nije sklonio ovde - rekao je jedan stanovnik koji živi nedaleko od kuće gde je par izboden.

Prema rečima tužiteljke iz Tarbesa, mladić “koji je optužen bio je pod psihijatrijskim nadzorom i periodično je bio hospitalizovan zbog svojih napada”. Otac je prevezen u bolnicu u teškom stanju, uspeo je da savlada sina i izgura ga iz kuće u Poumarousu pre nego što je pozvao pomoć.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading