policija
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

DNK analizom peškira sa mesta zločina, detektovana je krv ubijenog Aleksandra Dragišića (46). Ovo je potvrdio veštak Dejan Šorgić, na današnjem nastavku suđenja Miodragu Musiću (41), optuženom da je u iznajmljenom suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu 1.marta 2023.godine ubodom nožem u srce usmrtio venčanog kuma Aleksandra Dragišića I njegovom ocu Goranu Musiću (62) iz Niša koji se tereti za saizvršilaštvo.

On je rekao da je u ostalim analiziranim tragovima koj su izdvojeni sa mesta zločina nađen DNK sve trojice muškaraca. Na tri noža, koja su dostavljena na veštačenje, međutim, nije bilo bioloških tragova ubijenog čoveka.

Na pitanje Miodragovog advokata Stanimira Đurića, da li postoji neki materijalni dokaz koji ukazuje da je prvooptuženi Miodrag izvršilac zločina, veštak nije mogao da konkretno odgovori.

- Ja smatram da je to u domenu ocene dokaza. Mogu da govorim samo o DNK veštačenju a ocenu materijalnih dokaza vršiće sud- rekao je Šorgić.

On nije mogao konkretno da da odgovor ni na uopšteno, teoretsko, pitanje branioca Gorana Musića, advokata Mihajla Đurića, da li može sa opranog noža da se detetktuju tragovi krvi.

- Govoreći uopšteno, nevezano za ovaj slučaj, tragovi mogu da ostanu a i ne moraju, zavisi od mnogo faktora – od deterdženta, drugih hemikalija, temperature, reagensa… - rekao je veštak.

Drugooptuženi Goran Musić, prokomentarisao je da nije neobično da je u stanu nađen DNK sve trojice muškraca, jer su on I kum živeli zajedno a sin je dolazio povremeno.

- Pokojni kum i ja smo živeli zajedno a sin Miško je boravio kod majke u Ćupriji I kod mene povremeno. Stvari smo koristili zajedno, desi se da se kum poseče, ja mu pomognem, iso kad se ja posečem, on pomognemeni… - rekao je Goran.

Optuženi za ubistvo Miodrag imao je samo jedno pitanje za veštaka.

- Da li je moguće da se vremenski odredi ko je poslednji držao nož? - pitao je Miodrag. Veštak mu je odgovorio da to nije moguće.

Suđenje se nastavlja 1. aprila kada će biti saslušani veštaci dr Anđelka Ilić i Tatjana Milenković koje su bile opravdano spečene da dođu na današnje ročište.

Zaprećena kazna do 15 godina

Kako je su mediji izveštavali, Miodrag i Goran su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo ubistvo iz člana 113, za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora. Miodrag se tereti za direktno izvršenje a Goran da je, u suterenu iznejmljene kuće u Nišu, mirno sedeo na krevetu, ne čineći ništa da spreči zločin.

Prema optužnici, ubistvu je prethodila rasprava nakon koje je Miodrag pesnicom udario venčanog kuma Aleksandra u glavu nanevši mu laku povredu, a potom ga ubo kuhinjskim nožem, nakon što ga je ovaj opsovao.

Otac optužio sina za ubistvo

Otac i sin su pred Višim sudom u Nišu negirali da su počinili krivična dela koja ima se stavljaju na teret. Miodrag je pred sudom negirao ubistvo kuma, braneći se da Dragišića nije ubo nožem, da u to vreme nije bio kod kuće i da je kum ležao na podu svoje sobe kada se vratio.

Goran je optužen da je “bitno doprineo izvršenju krivičnog dela” tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji “olakšao Miodragu da izvrši ubistvo”. Goran je pred sudom negirao bilo kavu krivicu i ispričao da je svađa između Miodraga i Aleksandra izbila oko toga da li Kinezi mogu da naprave lažni motor “Harli Dejvidson”. Goran je prilikom suočenja na jednom od ranijih rošišta optužio sina za ubistvo, nakon što ga je ovaj upitao “ćale, jel možeš da me zamisliš kao ubicu”.

- Ne mogu sine, ali ti si uradio užas. Ubio si čoveka, ubio si svog kuma. uništio si četiri života – rekao je Goran sinu.

Sudski veštak dr Aleksandra Antović izjavila je na jednom od prethodnih ročišta da je Aleksandar Dragišić preminuo usled uboda u srce i da je se sa takvom povredom može preživeti najviše 15 minuta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading