Padinska skela
Foto: Alo/Foto: Alo/printscreen

Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu zločina u kom je u zatvoru u Padinskoj skeli 4. februara ubijen Stanimir Brajković, saopšilo je danas da se Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22) sumnjiče za teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je zakonom predviđena u doživotna kazna zatvora, ali zbog godina osumnnjičenih samo jedan od njih bi stvarno i mogao da do kraja života ostane iza rešetaka.

- Nakon prijema obdukcionog nalaza 8. marta, koji je pokazao da je S.B. umro nasilnom smrću, postupajući tužilac je naložio hapšenje osumnjičenih, koji su prethodno delili ćeliju sa pokojnim, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu. Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22) saslušani su u tužilaštvu 14. marta, gde se Srećko S. branio ćutanjem, a druga dvojica osumnjičenih su iznela svoju odbranu - navodi se u saopštenju.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Padinska skela

 

Foto: Alo/printscreen

 

 

Inače kako objašnjava sagovrnik Srećku S. i Saši S. koji još nisu navršili 21 godinu života po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina.

- Jedini osumnjičeni kom preti doživotna kazna zatvora zbog jezivog ubistva u Padinskoj skeli je Dalibor P., koji je u vreme izvršenja ubistva imao 22 godine. Naime, zakon predviđa da osoba koja nije navršila 21 godinu života, bez obzira na težinu krivičnog dela ne može da bude osuđena na kaznu veću od 20 godina - objašnjava sagovronik. 

Kako smo već izveštavali u zatvoru u Padinskoj skeli, kazne koje su im izrekli prekršajni sudovi, služili su i ubijeni penzioner iz Mladenovca, kao i trojica osumnjičenih za njegovo ubistvo.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara ove godine, kada je nesrećni penzioner preminuo psihički, fizički i seksualno zlostavljali Stanimira Brajkovića. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, stravično mučili čoveka i to zbog toga što mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

- Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ubijeni čovek je, kako se navodi, 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi, već je prema nezvaničnim informacijama izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada, kako se sumnja osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom.

- Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija S.B. preminuo - potvrđeno je iz tužilaštva.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading