jahač
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Suđenje instruktoru jahanja Milošu Đ. iz Barajeva, koji je osumnjičen za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad polaznicama škole jahanja, održano je juče u Višem sudu u Beogradu. Jedna od njegovih navodnih žrtava iznela je potresno svedočenje u kojem je do detalja ispričala kroz kakvu je agoniju prolazila!

Miloš Đ. se tereti za jedno silovanje, jedno silovanje u pokušaju i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

Na jučerašnjem ročištu svedočila je žrtva S. P. koja je 14. marta ove godine postala punoletna.

- Mišu sam smatrala svojim dedom, ali je on ubrzo pokazao svoje pravo lice. Počeo je da me dodiruje po zadnjici i unutrašnjoj strani butine dok se penjem na konja. Govorio mi je da trljam „čavku“ o sedlo dok jašem - pričala je S. P. u svom iskazu.

Ona je navela da je prvu neprijatnu situaciju doživela kada je ušla u njegovu sobu.

- On je živeo u klubu. Jednom sam ušla u njegovu sobu da ga pitam kojeg ću konja da jašem. Ostavila sam vrata otvorena, jer je on ležao na krevetu. Međutim, on je ustao, zatvorio vrata i prišao mi rekavši: „Dođi da te zagrlim“, a onda me je obgrlio obema rukama i jednu spustio na zadnjicu i mazio je. Bilo mi je jako neprijatno, pa sam se odmah okrenula i izašla - rekla je devojka.

Optuženi: Nisi imala pojma s jahanjem!

 

Za reč se javio i optuženi Miloš Đukić, a prethodno je uglavnom ćutao i pažljivo slušao izlaganje S. P. Sedeo je u invalidskim kolicima, obučen u vetrovku sa kapuljačom, poprilično neuredne kose. Porekao je optužbe tinejdžerke, tvrdeći da je nikada nije poljubio, niti pipkao.

-  Nema šanse da ja idem i da ih vatam za du*e. Pre svega, konjarima je zabranjeno da prilaze jahačima. Ona nikada nije dobro jahala, pala je dok je preskakala prepone, jer je sedela konju na vratu. Sedela je na zemlji posle pada, plakala je i pitala me šta je to bilo. Objasnio sam joj i pitao je da li hoće ponovo da proba. Tada sam je uhvatio za kaiš kacige, ispod guše i poljubio kaiš, da bih je podstakao. Ponovo je probala i pala. Rekao sam joj da vrati konja u štalu, jer od nje nema ništa. Njoj je sve moralo da se crta. Neka me pogleda u oči i kaže da je dobro jahala - kazao je on. 

 

Nakon toga opisala je i drugi napad iz 2021. kada je preskakala prepone.

- Kada sam sve dobro uradila, rekao mi je da ga zagrlim kako bi me pohvalio. Meni su obe ruke bile zauzete, jer sam držala uzde, pa me je on rukama uhvatio za glavu, poljubio i pokušao da mi gurne jezik u usta i onda mi rekao: „Idi jaši, posle ću da te vaćarim“. Posle toga su mi išle suze, bilo mi je jako neprijatno. Kad sam vratila konja u štalu, ponovo mi je rekao da mu priđem da ga zagrlim, ja sam rekla da ne želim, a on je meni zapretio sa: „Hoćeš da ti promenim konja, umesto Agbara da te vratim na Baćušku...“ - rekla je S. P. i dodala:

Miloš Đukić

Društvene mreže

 

- Otišla sam kući, a na narednom treningu me je pitao da li sam ljuta na njega što me je poljubio, a ja sam rekla da bi se svako naljutio, na šta je on uzvratio: „Nisam ja pedofil, biću od tebe na rastojanju od dva metra“ - navela je tinejdžerka i dodala da joj je nakon toga dao da jaše nemirnog konja Mariju s kojeg je nekoliko puta pala.

Tinejdžerka je rekla u svom svedočenju da je počela da trenira jahanje krajem decembra 2020. jer je njena najbolja drugarica tamo jahala od najranijeg detinjstva, pošto je njen tata jedan od suvlasnika kluba.

- U početku sam išla vikendom zbog škole, a za vreme letnjeg raspusta svakog dana. Optuženi je sa svima izgradio dobar odnos, ophodio se prema nama kao da smo mu unuke. Pitao bi nas da li smo gladne, da li hoćemo da doručkujemo, kako smo, kako je u školi... Posle toga su krenuli neprijatni komentari da trljamo „čavku“, da će da nas vaćari, ali je to govorio svima, pa smo to smatrale normalnim. Znao je koliko imam godina, jer sam za svoj 15. rođendan 2021. donela tortu u klub i tamo sam duvala svećice - rekla je S. P. i dodala da se na inicijativu drugarice pridružila tužbi.

Inače, S. P. je svedočila iz druge prostorije putem video-linka, a njeno lice su mogli da vide samo članovi sudskog veća, dok su novinarske ekipe bile iza ekrana, tako da nisu mogli da je vide.  

 (M. M.)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading