Pobegao iz tužilaštva
Foto: Alo/Foto: RINA

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, danas je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog za izricanje mere Obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema P.J. , a koji je uhapšen kada je fizički nasrnuo na policajce u PS Novi Beograd.

- On je uhapšen u nedelju, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio protivpravno delo koje je u zakonu propisano kao krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - saopštilo je Tužilšatvo.

Kako je navedeno u saopštenju P.J. je 17.01.2024. godine u službenim prostorijama PS Novi Beograd stanju neuračunljivosti napao policajce.

- Jednog je od policijskih službenika udario u potiljačni deo glave, drugog udario laktom u predelu vrata, te je trećeg policijskog službenika odgurnuo - piše u saopštenju.

Nakon toga on je uhapšen i odveden u prostorije za zadržavanje.

- S obzirom na nalaz i mišljenje komisije stalnih sudskih veštaka neuropsihijatrijske struke iz kog proizilazi da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni izvrši slično i teže krivično delo, te da je indikovano da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja odgovarajuće zdravstvene ustanovi- navedeno je u saopštenju. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da sud okrivljenom zbog izvršenja protivpravnog dela koje je zakonom predviđeno kao krivično delo, izrekne meru bezbednosti Obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading