autobus
Foto: Alo/Foto: Massnori Josida

U ovoj nesreći lakše je povređena i Snežana J.(59), koja je puštena na kućno lečenje.

Ovim povodom oglasilo se i Prvo osnovno javno tužilaštvo koje u saopštenju navodi da je po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje mehaničara I.R. na 48 sati. Reč je o zaposlenom u preduzeću "Banbus", kojem autobus pripada i koji je bio zadužen za dnevni pregled vozila.

Mehaničar će, kako se navodi u saopštenju tužilaštva, danas biti saslušan u svojstvu osumnjičenog zbog osnova sumnje da je učinio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Privatni prevoznik "Banbus" saobraća na nekoliko gradskih linija, 78, 50, 51, 54, 59, 78, 406, minibusu A1, a nalazi se i u konzorcijumu "Avala bus 500" koji drži potez 500, među kojima je i problematična 511. Oni uglavnom voze liniju 512, na koju građani Sremčice takođe iznose brojne probleme.

- U zavisnosti od odbrane osumnjičenog biće doneta odluka da li će ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora I.R. - kažu u tužilaštvu.

Kako su ispričali očevici ovog događaja, sa autobusa je u toku vožnje otpao levi zadnji točak, kotrljao se dvadesetak metara i udario dve žene koje su bile na trotoaru. Ovo je potvrdio sudski veštak Milivoje Đurković, koji je bio na licu mesta po nalogu Tužilaštva.

Verka J. je od siline udara ostala prikovana uz ogradu Infektivne klinike, odakle su odmah stigli lekari do dolaska Hitne pomoći. Žena je bila bez svesti i pulsa. Vozilom je upravljao pedesetogodišnji vozač iz Sri Lanke, koji je alkotestiran. Prema nezvaničnim navodima iz policije, test je bio negativan.

Tragično nastradala žena u nesreći je zadobila ozbiljne povrede glave i u teškom stanju dovezena je u Urgentni centar, gde je operisana. Ipak, borba lekara da je spasu se završila neuspešno, preminula je juče oko podne.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading