Hapšenje otmičara
Foto: Printscreen/Printscreen

 

Petoro mladića M. K. A. (22), R. T. (20), L. J. (24), L. T. (24) i M. L. (22), koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanje i mučenje, odnosno otmicu N. L. (21), sina građevinskog investitora iz Vršca navodno se bave zelenašenjem ali trgovinom narkotika! Dvojica iz ove ekipe su već privođena pre mesec dana!

Kako saznajemo, sumnja se da su oni na ime navodnog duga oteli N. L., a potom ga mučili, kako bi ga ubedili da im preda novac. Da li je bilo pozajmice ili je to bio samo izgovor osumnjičenih, utvrđuje se istragom.

Naš izvor navodi da još uvek nisu jasne okolnosti, odnosno da li je tačno da je sin biznismena od osumnjičenih pozajmljivao novac.

Otmicu je prijavio biznismen, otac mladića, i tad je klupko počelo da se odmotava. Utvrđeno je da su otmičari  M. K. A. i R. T., kako se sumnja u toku noći između 16. i 17. marta, presreli, pa prisili sina biznismena da uđe u automobil i odvezli ga u jedan stan u Vršcu. Navodno su ga tamo tukli i oteli mu zlatni lančić, ručni sat i mobilni telefon. Terete se i za krivična dela protivpravno lišenje slobode i razbojništvo u saizvršilaštvu. Kako se dalje sumnja, u stan su potom ušli i L. J., L. T i M. L. koji su, navodno, zadali više udaraca dvadesetjednogodišnjaku, a L. J. se sumnjiči da mu je pretio tražeći da mu isplati 1.000 evra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za iznudu.

Prema rečima našeg izvora, ekipa osumnjičenih se i ranije dovodila u vezu sa zelenašenjem i kako se sumnja trgovinom narkotika.

- Dvoje od troje uhapšenih, su pre mesec dana privođeni zbog zelenašenja. Oni su tada pozajmili novac jednom učeniku iz Vršca, a potom su došli u njegovu školu, gde su ga pronašli i pokušali da izvrše pritisak kako bi im vratio dug.  Međutim, tad je reagovala škola i policija, pa su privedeni - objašnjava naš izvor.

Prema njegovim rećima tada je klupko počelo da se odmotava i otkrila se njihova šema rada.

-  Tom učeniku koji je ujedno i navijač Partizana  tokom boravka u Beogradu  došapnuli su da se uhapšena ekipa bavi pozajmicama. Te su ga drugovi ubedili da od njih pozajmi novac jer su oni ok momci koji su puni razumevanja. Međutim gotovo odmah po pozajmici, pošto je bio dogovoren krači rok vračanja 10 tak dana, osumnjičeni iz Vršca su jednostavno nestali i prekinuli da se javljaju.  Normalno radi se o starom triku jer je pozajmica na kamatu, pa tako ako se ne vrati na vreme kamata basnoslovno raste. Tako je bilo i tad kada je kamate prerasla dug i taj učenik nije imao novca da im vrati oni su pokušali da ga stisnu, ali tad su i uhapšeni – objašnjava naš izvor.

On je naveo da se  sumnja i da se privedena ekipa bavila trgovinom narkotika a jedan od uhapšenih za otmicu sina biznismena je sin penzionisanog policajca, koji je ostao u šoku zbog toga što mu je naslednik skrenuo sa puta i završio iza rešetaka.

Inaće osumnjičeni su saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu. Po saslušanju Osnovnom sudu u Vršcu je dostavljen predlog za određivanje pritvora za sve osumnjičene.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading