pedofil mostar
Foto: Printscreen/Društvene mreže/Face.ba

Slučaj je otkriven 13. marta kada je nestanak A. M. policiji prijavila njena porodica.

- Policijski službenici kriminalističke policije PU Hadžići i Trnovo odmah su reagovali i došli do saznanja da je maloletnica od nepoznate osobe navedena da se udalji od kuće zbog sklapanja braka. Malo kasnije došli su do saznanja i da je reč o državljaninu Srbije J. M. koji je putem društvenih mreža naveo A .M. da pobegne sa njim, bez znanja roditelja - izjavio je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Kako se dalje navodi, osumnjičeni je ubrzo lociran, a nestala devojčica je bila sa njim.

silovanje

Shutterstock

 

- Brzom reakcijom policijskih službenika, postupajući po depeši MUP-a Kantona Sarajevo, policijska uprava Hadžići, J. M. je pronađen, kao i maloletnica. Oni su se u tom trenutku nalazili u Mostaru, u naselju Vrapčići, na pijaci, i bili su na putu ka Crnoj Gori. On je odmah uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo polni odnos s detetom – naglasio je portparol policije.

Nad uhapšenim pedofilom izvršena je kriminalistička obrada i zadržan je u pritvoru u mostarskoj policijskoj stanici, a roditelji devojčice su pozvani po dete i da budu u stanici prisustvuju dok daje iskaz policijskim inspektorima.

pedofil mostar

Društvene mreže/Face.ba

 

Kako saznajemo, A. M. još uvek nije stigla kući, a uslovi u kojima živi su teški.

Preti mu osam godina robije

Uhapšeni Srbin J. M. osumnjičen je za krivično delo obljuba sa detetom, koje je u Bosni nazvano spolni odnos sa maloletnom osobom, i preti mu kazna od jedne do osam godina robije.

- Imala je teško detinjstvo. Roditelji su joj se razveli, pa je živela samo sa majkom. Otac joj je težak zavisnik od narkotika. Često zna da ide po selu sav pogubljen i go do pojasa. Šta reći, kada mu je u lokalnom marketu zabranjen ulaz zbog njegovog ponašanja. Čuli smo da je pobegla od kuće, da nije oteta. Niko ne zna tog čoveka koji je devojčicu namamio da ode. Čuli smo da ga je upoznala na društvenim mrežama. Sada socijalno proverava uslove u kojima je A.M. živela, pa ćemo videti šta će dalje biti sa njom – ispričao je za Alo! jedan meštanin sela Pazarići.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading