Ručna bomba
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Kako prenosi "Sandžak lajv", samo pukom srećom izbegnuta je tragedija, jer je policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila nekom iz sela postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala pre nego što je eksplodirala, ističu meštani.

Kako meštani prenose, sve se odigralo u četvrtak veče kada su u blizni seoske džamije primetili nepoznato lice koje je vozilo automobil marke "pežo karavan", sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo.

"Deca su se igrala, a potom je eksplodirala"

- Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su se vernici u džamiji klanjali teraviju. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su deca našla u petak, neko vreme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vreme, sve dok jedan od starijih dečaka, nije bombu bacio na livadu, gde je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se celo selo zatreslo - rekli su meštani za "Sandžak lajv".

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah među meštanima. Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mestu događaja.

(Sandžak lajv)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading