Gornji Milanovac
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva/Facebook

Nesreća za nesrećom! Srbija tuguje zbog gubitka četiri mlada života u dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile u razmaku od samo devet sati. Nastradali su Slavko M. (27) i njegov prijatelj iz Temerina, a u Gornjem Milanovcu život su izgubili drugari iz detinjstva Nikola Š. (23) i Radovan B. (23)!

Prva nesreća dogodila se u petak oko 17 sati u Temerinu, a odnela je živote Slavka M. i njegovog prijatelja. Druga se zbila samo dva sata posle ponoći u Gornjem Milanovcu, na raskrsnici Kursuline i Ulice Miloša Velikog, a u njoj život su izgubili drugovi Radovan B. i Nikola Š., koji su se vraćali sa žurke. Do udesa je zbog nepoštovanja znaka za obavezno zaustavljanje i zbog neprilagođene brzine.


Nesrećni mladići Gornjeg Milanovca poznavali su A. O. (22), koji ih je udario automobilom, a sa njim su išli u osnovnu školu.

- Sva trojica su išla zajedno u osnovnu školu, svih osam godina delili su đačku klupu i bili u istom odeljenju. Divni i dobri, mladići za primer. Sudbina se zaista teško poigrala sa njima - rekli su za Rinu meštani.

Kako saznajemo, Nikola Š. (23) preminuo je na rukama svoje majke, koja je bila na dužnosti u bolnici kada je njen sin primljen posle nesreće. U selu Brđani, gde su mladići živeli, zavladao je muk. Deda nastradalog Nikole ispričao je za Alo! da je za tragediju saznao sutradan ujutru.

- Nikola i ja smo se sinoć čuli i pričali duže nego ikada. Rekao mi je da je danas planirao da sa ocem dižu folije na plastenike koje imaju. Planirao je i da sredi plažu na reci koja se nalazi u našem selu - počinje priču za Alo! deka nastradalog Nikole. Kako kaže, on je bio divan mladić koji se jednom rađa, i dodaje:

- Ne zato što je bio moj unuk, nego jednostavno on je imao razumevanja za sve, i za svoju braću i za sve prijatelje. Kad treba nešto da se pripomogne, eto njega. Kako ću ja sad, kako da izdržim ovo a da mi srce ne pukne? - kroz suze je ispričao deka za Alo!.

Kako priča nesrećni deka, unuk je radio u jednoj firmi u Gornjem Milanovcu.
- Zaposlio se pre dve godine u firmi u gradu. Bio je veoma odgovoran, kad je završio školu, rekao je da hoće da nastavi da se usavršava. Sinoć su on i njegov drugar išli u grad, a potom krenuli kući. Ne znam ko je vozio, ali njegov automobil je slupan - rekao je deda skrhan bolom.

Kontaktirali smo s Radovanovom porodicom, a neutešni muškarac koji se javio na telefon rekao je za Alo! da nemaju snage da govore.

 Komšinica nastradalog Radovana ispričala je da je on imao težak život.

- Radovanu je umro otac, a pre nekoliko meseci je imao smrtni slučaj u bližoj familiji. On ima dve sestre. Bio je vredan mladić, završio školu i zaposlio se kao električar. Eh, šta se desi - kratko je ispričala komšinica.

Nikolin šef: Prekinut je mlad život!

Kako nam je rekao vlasnik tehničkog  pregleda kod koga je radio nastradali Nikola, on je bio veoma vredna osoba.

- Dve godine je radio kod nas. Ovo je strašna tragedija. Za njega možemo da kažemo samo najlepše reči. Tužno je što je prekinut jedan mladi život. Saučešće, neka mu je laka crna zemlja - rekao je  za Alo! vlasnik tehničkog pregleda u kojem je Nikola radio.

Nekoliko sati pre toga dogodila se stravična nesreća koja je potresla čitavu javnost.

Uzrok udesa koji se dogodio u petak u 17 sati, kod Temerina, najverovatnije je neprilagođena brzina. Kako su ispričali očevici, brzina je doprinela tome da auto završi pored puta prevrnut na krov. Na mestu je preminuo Slavko M. (27) i prijatelj (37) s kojim se nalazio u automobilu.

- „Reno" se kretao iz pravca Temerina ka selu Gospođinci. U kolima se bili dva prijatelja koja su se vraćala sa posla. Sumnja se da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine, ali i lošeg puta. Vozač nije uspeo da ostane na putu, već je proklizao i izleteo sa kolovoza, a zatim se prevrnuo - rekla je meštanka sela za medije.

Na društvenim mrežama prijatelji se opraštaju od poginulog Slavka M. koji je na tragičan način izgubio život.

„Kakvu tugu i bol ostavljaš, nikad te neću zaboraviti. Bio si drug od samog početka i do samog kraja, počivaj u miru brate moj!“, napisao je Slavkov prijatelj, koji je potom objavio njegov snimak na kom uživa dok peva. Ispod ovog snimka nizali su se potresni komentari gde izjavljuju saučešće porodici. „Počivaj u miru, dragi naš, ti si neko ko je obasjao ovaj život! Pevaj odozgo!"

Teška saobraćajna nesreća na Milošu Velikom

Pre isključenja za Obrenovac na auto-putu ka Čačku došlo je do  još jedne saobraćajne nezgode. Nije poznato da li ima povređenih, ali se po snimku može videti da je automobil uništen i da su delovi auta rasuti svuda po putu. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading