Tunel Pogorica
Foto: Alo/Foto: Alo/printscreen

On je uhapšen 14. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu, a Švedska je kasnije odobrila njegovo izručenje Crnoj Gori.

Tek nedavno, pola godine nakon otkrivanja tunela, Viši sud u Podgorici završio je popis nestalih stvari, koji je dostavljen Osnovnom držanom tužilaštvu u Podgorici.

Iz tog tužilaštva su saopštili da detalje istrage ne mogu obelodaniti, pa nisu odgovorili na pitanja da li su identifikovani nalogodavci i da li se nazire motiv prokopavanja prolaza do depoa.

– Pomenuti predmet je u postupku istrage. Postupajući tužilac preduzima sve zakonom propisane mere i radnje u cilju rasvetljavanja odlučnih činjenica. Radi zaštite interesa postupka, zasad ne možemo saopštiti više informacija – kazao je rukovodilac ODT-a u Podgorici Duško Milanović.

Dodao je da će javnost biti blagovremeno obaviještena o odluci u ovom predmetu.

Tunel do depoa Višeg suda otkriven je u septembru prošle godine. Zbog kopanja tunela do Višeg suda, na poternici su i dalje osumnjičeni Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice.

Na spisku osumnjičenih su i Katarina Baćović, Marjan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. Oni su tokom istrage uhapšeni, ali im je Vrhovni sud nedavno ukinuo pritvor.

Tokom popisa je utvrđeno da su iz dokaza nestali telefoni, oružje i manja količina narkotika.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading