danijel jakupek
Foto: Printscreen

Tokom istrage nepobitno je utvrđeno, što su  pokazivali tragovi krvi u kupatilu, na zidovima, pločicama poda i u kadi, da je Luka Opačić ubijen i kasapljen u kupatilu u kući Danijela Jakupeka.  Utvrđeno je i da je Jakupek narkoman satanista, ali se  još uvek ne zna da li je on  samo  neguovao kult satanizma ili kako je utvrđeno ubistva je izvršio usled bolesti od šizofrenije tipa simpleks i da u trenutku zločina nije bio uračunljiv.

Jakupek je i dalje živ i od trenutka hapšenja se nalazi u Zatvorskoj bolnici u Beogradu Viši sud u Sremskoj Mitrovici na svakih devet meseci potražuje izveštaj o Jakupekovom zdravstvenom stanju, a prema poslednjem izveštaju, on je negativan i potrebne su i dalje mere psihijatrijskog lečenja. Čak se navodi u izveštaju, da se niko od srodnika ne interesuje za njega, niti ga posećuje.

Mnogi veruju da bi, da nije uhvaćen, Danijel Jakupek danas bez sumnje bio monstruozni serijski ubica.

Tog 27. avgusta Vasilije i njegov sestrić Luka krenuli su u šetnju po Novim Banovcima, a kako se nisu vraćali do večere, porodica je pozvala policiju. Ubrzo je počela masovna potraga, jer su se policiji priključili i meštani Novih Banovaca, među kojima je bio i sam Danijel Jakupek.

danijel jakupek

undefined

 

 

Posle svog krvavog pira, kada je u svojoj kući u Novim Banovcima  kako je utvrđeno nožem u kadi ubio petogodišnjeg Luku i potom ga bonsekom iskasapio, a zatim na isti način presudio mališanovom ujaku Vasiliju, Jakupek je delove tela bacio u Dunav.

Četiri dana kasnije, pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke. Sutra ujutru, u plićaku Dunava, upleten u travu, isplivao je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke. I tada se klupko odmotalo pa je Jakupek uhapšen.

 Nekokoliko ritualnih ubistava

 U to vreme glavni inspektor MUP-a Srbije i afirmisani poznavalac sekti Zoran Luković, u gotovo svakodnevnim intervjuima raznim medijima, navodio je da način na koji je Jakupek uredio stan, literatura koju je čitao, dvadesetak mačaka koje je ubio, pokazuju da je on sledbenik satanizma, odnosno kanibalizma, vampirizma i veštičarenja.

U jednoj od izjava Luković je  tada podsetio da se u u Srbiji dogodilo nekoliko ritualnih ubistava i naveo slučajeve kada je u Aleksincu muškarac iz Slovenije ubio devojku i nožem joj po glavi ispisao satanističke simbole, kao i kada je u Vučkovici pored Čačka spaljena živa starica.

 

Jakupek je hladno, kao da govori o nečem uobičajenom i svakodnevnom, ispričao sve pojedinosti zločina. Mirnim glasom, bez imalo emocija, govorio je kako je zaklao Vasilija i malog Luku. Rekao je da im je odsekao glave mnogo lakše nego što se nadao i tada istražiteljima nije delovao nimalo neuračunljivo. Istražnom sudiji kasnije je rekao da je Luku i njegovog ujaka ubio iz besa.

- Ne znam šta mi je bilo, ali stvarno sam uživao dok sam sekao malog Luku i slušao njegove krike.. - rekao je monstrum zapanjenim policijskim inspektorima.

Posle monstrouoznog zločina mnogi su govorili da je Danijel pod uticajem neke satanističke sekte. Tokom saslušanja, Jakupek, međutim, nije govorio o satanizmu niti o bilo kakvoj sekti.

U trenutku dok je opisivao kako je uživao u samrtnim kricima malog Luke, rekao je: "Mislim da je on ušao u mene". Na pitanje inspektora ko je on, odgovorio je: "On, vrhovni gospodar“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading