Stefan Savić
Foto: Alo/Printscreen

Roditelji Vasilija Gačevića (23) i Marka Daničića (23), koji su 25. februara nožem iskasapili i ubili MMA borca Stefana Savića (23) na Dorćolu, u strahu su od moguće osvete, saznaje Informer. Majka odbeglog Gačevića je pozvala Stefanovog oca, izjavila mu saučešće i rekla mu da brine za bezbednost njene dve ćerke. Stefanov otac je primio saučešće i poručio joj da mu ne pada na pamet da se sveti za smrt njegovog sina.

Bio je 'tipovan'

Dobro upućen izvor Informera otkrio je da je Gačevićeva majka pre nekoliko dana kontaktirala porodicu ubijenog Savića. "Rekla mu da joj je žao što je njen sin počinio tako strašan zločin i ujedno ga je molila da se niko ne sveti njenim ćerkama za to što je učinio Vasilije. Stefanov otac je mirno prihvatio saučešće i poručio je Gačevićevoj majci da se ne plaši, jer oni nisu porodica koja bi nekom naudila. Zaista, Stefanov otac ne krivi Vasilijevu majku za zločin njenog sina", rekao je izvor.

stefan savić

MUP

 

 

On dodaje da je u zločin umešano više osoba i da policija i dalje proverava ko je "tipovao" Stefana kad je kobne noći ušao u klub u Dorćolu. 

"Motiv ovog svirepog ubistva datira od pre dve godine, kada je MMA borac, braneći svog druga, navodno slomio vilicu Daničiću, koji je od tada željan osvete. Stefan je uporno izbegavao dalji sukob sa Daničićem i njegovim prijateljem Gačevićem, ali kobne noći neko je iz kluba na Dorćolu javio ovoj dvojici da je Stefan tamo", kazao je izvor, i dodao:

"Oni su stigli do kluba, sačekali Stefana da izađe. Stefan im je pomirljivim glasom rekao: "Ja nisam voljan da se bijem, evo predajem se", a oni su potegli noževe i nasrnuli na njega. Pojurili su ga niz Dobračinu ulicu, a kad se ranjeni Savić na raskrsnici sa Dunavskom ulicom naslonio na jedan auto, krvnici su nastavili da ga šutiraju i bodu. U jednom trenutku jedan ga je uhvatio za ruke, a drugi ga je ubadao nožem, dok ga nisu dokrajčili.

Podsetimo, Savić je bio MMA reprezentativac Srbije, a u novembru prošle godine osvojio je bronzanu medalju na svetskom prvenstvu, što je bio njegov najveći uspeh. To je trebalo da bude tek zalet u jednoj uspešnoj karijeri. Posle zločina, ubice su otišle u jedan stan na Đermu u vlasništvu Gačevićeve majke. Tamo su se presvukli i ostavili u stanu krvavu odeću, a zatim su pobegli. Gačevićeva majka je kasnije ušla u taj stan, zatekla krvavu garderobu i to je odmah prijavila policiji. Ubicama se i dalje gubi svaki trag.

Alo.rs/Informer

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading