Protest Da se zna
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen TV N1

Piše: Sofija Lolić

Slučaj zbog kojeg je organizacija „Da se zna“ 6. marta izašla na beogradske ulice još uvek je pod istragom tužilaštva, a predstavnici tog udruženja tvrde da su pripadnici MUP 14. februara upali u stan jednog mladića (20) i njegove cimerke (25), koji su LGBT osobe i, kako kažu, „brutalno se iživljavali nad njima i seksualno ih ponižavali“.

Jedino što je zasad zvanično utvrđeno je da su policajci tog dana pretresli pomenuti stan i pronašli oko 70 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se veruje da je opojna droga „spid“.

Naši izvori bliski ovom slučaju navode da se i momak i devojka čiji je stan pretresen, kao i da se sama organizacija „Da se zna“ čiji su oni članovi, bave prodajom narkotika.

zaplenjena droga

Printscreen/UP Crne Gore

 

- Već duže vreme se priča po gradu kako su iz kancelarije te organizacije prodavali drogu svojim klijentima. To već ceo grad zna i određeni donatori su baš zbog toga prekinuli saradnju sa njima - otkriva za Alo! izvor blizak udruženju „Da se zna“.

Kako dalje navodi naš sagovornik, dvoje cimera, kod kojih su policajci u stanu 14. februara pronašli drogu, takođe se bave švercom opojnih supstanci.

- Poznato je i da su oni prodavali drogu i čuvali je u pretresenom stanu. Tu se nešto čudno dešava. Nadam se da će istražni organi što pre razotkriti javnosti celu istinu - zaključuje naš izvor.

MUP: Sve se proverava

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su svi navodi o navodnom nasilju policijskih službenika nad LGBT osobama 14. februara pod istragom.

„Imajući u vidu da je podneta pritužba na rad policijskih službenika koji su postupali u slučaju, Sektor unutrašnje kontrole obavestio je nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se utvrđuje istinitost navoda u pritužbi. Ukoliko se ustanovi da su policijski službenici prekoračili ovlašćenja, oni će biti sankcionisani u skladu sa zakonom“, piše u saopštenju MUP Srbije.

 

Podsetimo, MUP se nakon pretresa spornog stana oglasio za medije.

„Policija je tokom pretresa stana i drugih prostorija pronašla oko 70 grama biljne materije, za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga „spid“. Takođe, ispred ulaza u stambenu zgradu zatečena je razbijena tegla s manjom količinom biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, koju je, kako se sumnja, izbacila kroz prozor dvadesetpetogodišnja žena prilikom ulaska policijskih službenika u stan“, naveo je MUP.

U njihovom saopštenju piše i da je o zapleni obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo da se nakon veštačenja pronađenih materija protiv dvoje lica podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading