Sveti Sava
Foto: Alo/Printskrin

U Osnovoj školi "Sveti Sava" na Vračaru, dogodio se incident, kada je učenik uneo nož u školu.

Kako je za Alo! potvrdila direktorka, ceo događaj je prijavljen nadležnim službama. 

Škola se tim povodom jutrašnjeg incidenta oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Učenik je doneo nož u školu koji mu je brzom intervencijom odeljenskog starešine istog dana oduzet. O celom događaju obavešteni su roditelji učenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za socijalni rad, Školska uprava Beograd i Ministarstvo prosvete.

Protiv učenika je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak. Odlukom Tima za zaštitu od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja, a u skladu sa Pravilnikom o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, doneto je rešenje o udaljenju učenika sa neposrednog obrazovno-vaspitnog rada.

Organizovano je i obavešteno odeljenjsko veće. Izrađen je plan pojačanog vaspitnog rada u okviru koga je i plan društveno-korisnog tj. humanitarnog rada. 

Učenicima odeljenja koje učenik pohađa biće pružena dodatna podrška, a za roditelje organizovan roditeljski sastanak. Pozvani su i roditelji ostalih odeljenja da se obrate pedagoško-psihološkoj službi škole ukoliko je bilo kom od učenika naše škole potrebna dodatna podrška. 

Škola je o incidentu preko Saveta roditelja obavestila roditelje svih učenika. U ovim vremenima kada nailazimo na reazličite izazove smatramo da je transparentnost, iskrenost i saradnja osnova za održavanje poverenja koje je neophodno za usmeravanje mladih ljudi na pravi put - poručila je za Alo! direktorka škole Jovana Milenković.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading