Fakultet bezbednosti
Foto: Alo/Foto:Wikipedia/Miljan Simonovic

Studentkinje Fakulteta bezbednosti iz Beograda optužile su profesora Gorana M. (64) za psihičko i s***ualno zlostavljanje! One su uputile anonimne poruke na stranicu „Ženska solidarnost“ na Instagramu i ispričale da ih je profesor zaključavao u kabinet  po nekoliko sati, oduzimao im telefon, slao privatne poruke i s***ualno uznemiravao!

Jedna od žrtava koja je doživela traumu htela je da podeli iskustvo s Fakulteta bezbednosti. Ona je navela da je lično doživela neprijatnost, kao i mnoge druge devojke. 

„Imam i njihove poruke koje dokazuju kakve su traume prošle i šta im je radio dotični profesor, ako tako mogu da ga nazovem. On godinama zlostavlja devojke, zatvara ih u kabinet i po nekoliko sati, gde im preti i govori svakakve gadosti, a nakon toga ih u većini slučajeva napastvuje“, napisala je u objavi studentkinja ovog fakulteta.

Ona kaže da je većina devojaka zatražila advokatsku pomoć i da su zahtevale da ispite zbog bezbednosti polažu pred komisijom. Profesor i dalje predaje na fakultetu i, kako tvrdi ova devojka, radi iste stvari drugim devojkama.

Na objavu ove devojke javila se još jedna studentkinja koja je potvrdila njene navode.

"Da je ovo tačno, čula sam od svojih koleginica koje su mi pričale kroz šta su sve prošle. One su pokušale da se ujedine, da ga zajedno tuže i svedoče, međutim ništa se nije desilo jer on ’ima debele veze’, kako i sam voli da govori. Profesor je bio suspendovan, ali je nakon nekoliko godina vraćen na fakultet. Ne znam da li je ta informacija tačna, ali mi je više starijih kolega to reklo. U suštini, izlazak na ispit kod njega je doslovno pakao, a pristup studentima je katastrofalan“, napisala je jedna od žrtva.

Kako kažu, osim seksualnog, mnogi trpe psihičko zlostavljanje.

„Ispit kod njega se polaže u grupama, po četiri devojke u isto vreme odgovaraju. Dopunjavamo jedna drugu i tome slično. Ako na to dodamo da takvih grupa ima po tri-četiri u jednom danu, ne treba da vas začudi da je moje polaganje trajalo 10 sati! Cedio nas je dok nije našao ono što ne znamo. Tog dana nisam pretrpela nikakav vid fizičkog zlostavljanja, ali je psihička tortura bila na zavidnom nivou! Bliske koleginice su mi rekle da im je slao poruke, zakazivao da dođu u njegov kabinet u kasnim večernjim satima“, napisala je jedna od mnogobrojnih žrtava i istakla da je dekan upoznat sa navodima.

- Najgore od svega što svi znaju za to. I sam dekan kaže da ne zna šta više da mu radi, i da je sve gori što je stariji - zaključuje žrtva profesora.

Na pitanja koje smo uputili na adresu fakulteta, nismo dobili odgovor do objavljivanja ovog teksta.

Profesor: Poznat sam kao principijelan

Goran M. je za beogradske medije kazao da navodi žrtava nisu tačni.

- Šokiran sam i zgrožen navodima koji su apsolutno neistiniti i zlonamerni. Poznat sam kao principijelni profesor koji drži do svog kriterijuma i zahteva visok prag znanja za polaganje ispita, a deluje mi da ovo može biti nečija ideja osvete zbog neuspeha na ispitu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading