DILER MALOLETNICIMA PRODAVAO DROGU  Dvojci tinejdžera (15) i (17)  više puta   prodao narkotike
Foto: Shutterstock

„On je osumnjičen da je maloletniku (15) iz Kusića prodavao po gram na svaka dva do tri dana, a maloletniku (17) iz Bele Crkve deset puta po 1 ili 0,5 grama“, saopšteno je iz tužilaštva.

Okrivljeni se tereti i da je dana 14.11.2023. godine u Beloj Crkvi neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu marihuanu i to u ulici Zmaj Jovina u količini od 0,75 grama, a u ulici Hajduk Veljkova, na ulazu u prostor stare stočne pijace, u količini od 7,23 grama.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Takođe je predloženo da sud okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti oduzimanje predmeta, oduzme mu imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

 

 

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading