policija hapšenje mup specijalci
Foto: Alo/Alo!/Ognjen Radošević

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal,u saradnji sa BIA i MUP Srbije – Službe za borbu protiv droga danas je na teritoriji Srbije lišeno slobode pet lica i to: D.K., V.V., I.P., M.V. i L.S., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa je u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta 2024. godine izvršpila trafiking oko 70 kilograma opojne droge - kokain tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope.

Organizovana kriminalna grupa u okviru koje su bili i uhapšeni ovom prilikom (danas), sastojala se i od još četiri lica i to: B.B., D.R., Đ.S. i D.A., koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Nemačke i Francuske.

Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading