DANAS NASTAVAK SUĐENA KRIMINALNOJ GRUPI VELJKA BELIVUKA I MARKA MILJKOVIĆA Izvodiće se dokazi sa "Sky" aplikacije
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija


BEOGRAD, 5. marta (Tanjug) - U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezokonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Očekuje se da će se na suđenju izvoditi dokazi sa kriptovane aplikacije “Sky”, s obzirom na to da je sudsko veće na prethodnom ročištu saopstilo da je prihvatilo Sky komunikaciju kao dokaz. 

Prema optužnici, preko ove aplikacije su pripadnici grupe planirali ubistva i slali fotografije ubijenih muškaraca.  

Na jučerašnjem suđenju prikazane su zamolnice kojima je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal od Francuske tražilo presretnutu "Sky" komunikaciju. 

Odbrana je tad tražila da se ispita osoba koja je prevodila te zamolnice sa francuskog na srpski.

Suđenju su prisustvovali okrivljeni-saradnici Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji će i danas biti dovedeni u sud.

Lalić, Hrvatin i Spasojević su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o zločinima koja su počinili pripadnici ove grupe. 

Nedavno je počelo suđenje Belivuku, Miljkoviću i Filipu Ivanovskom, koji je optužen i ovom predmetu, kao i njihovim suprugama zbog sumnje da su novcem stečenim kriminalnim radnjama kupovali luksuzne stanove, automobile i ostale stvari.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading