Sanja Manoilović
Foto: Alo/Društvene mreže

Sanja Manoilov (47) iz Pirota ubijena je pre godinu dana u centru tog grada kada je njen bivši partner Miroslav Marković (55) prekršio zabranu prilaska koja je određena zbog proganjanja i pucao u nju sa leđa. Miroslav je Sanju ubio dok je stajala pored tezge ispred prodavnice i birala voće. Muškarac je od žene bio udaljen nekoliko metara, a niko nije primetio trenutak kada ju je ubio, već je sve svedoke ubistva prenuo pucanj i prizor žene koja pada preko tezge sa voćem. Nakon izvršenog zločina, Miroslav se sam prijavio policiji, podseća Telegraf

Imao zabranu prilaska

Sanja se više od godinu dana borila za svoj mir, ali nije mogla da pobegne od čoveka koji ju je proganjao i naposletku joj oduzeo život.

Miroslav je dva puta osuđivan za proganjanje. On je potpisao sporazum o priznanju krivice i osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Za ponovljeno delo dobio je zabranu prilaska, a sudija za prethodni postupak ocenio je da se izrečenom merom zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima i oštećenom, može se ostvariti svrha propisivanja mere kojom se obezbeđuje nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Sanja suđenje nije dočekala jer Miroslav ne samo da je prekršio zabranu prilaska, već ju je lišio života.

Osuđen na doživotni zatvor 

Miroslava Markovića je Viši sud u Pirotu prošlog meseca prvostepeno osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Ukoliko odlukom Apelacionog suda ta kazna šostane pravosnažna, Marković će biti deseti osuđenik koji će iza rešetaka da provede ostatak života.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading