Palko Ponjiger
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Dečak, koji je tada imao svega tri godine, živi sada u porodici svog brata od ujaka, koji mu je staratelj. Zna šta mu se dogodilo, ali nikad o tome ne priča.

Spekulisalo se tad da su roditelji imali možda sektaških ili finansijskih problema, ali to nikad nije rasvetljeno. Na taj tragični događaj je zvanično stavljena tačka.

Nažalost, ovaj slučaj je posle skoro 13 godina podsetio direktno na ono što se odigralo u petak u Novom Sadu, gde su supružnici Suvajdžić ubili najpre dvoje dece u iznajmljenoj kući u Petrovaradinu, pa potom skočili u smrt sa solitera u naselju Liman.

Podsećanja radi, 6. decembra 2011. Srbiju je šokirala strašna vest. Vojni penzioner Palko Ponjiger (51) i njegova supruga Ilonka (47) skočili su sa šestog sprata samačkog hotela na Zvezdari, zajedno sa tada trogodišnjim sinom Milanom.

Poginuli su na mestu, ali dečak je preživeo i sa teškim povredama opasnim po život u kritičnom stanju je prebačen u bolnicu.

Danas je Milan, uprkos užasnim psihičkim i fizičkim ranama, zdravo dete. 

- Moglo bi se reći da je on veselo i srećno biće, da sa sobom ne nosi teret strašne sudbine svojih roditelja, sudbine koja je za njega očigledno imala drugačije planove. Milan živi u stanu u Žarkovu, u porodici brata od ujaka, Miroslava Melega, koji mu je i staratelj. Deluje kao i svako drugo dete, voli fudbal, video-igrice, sneg, drugove... Ali roditelje, i njihovu i svoju strašnu tragediju, ne pominje nikada, baš nikada - rekao je njegov staratelj jednom prilikom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading