Milan Šuša
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Branku S. (34) iz Pančeva, osumnjičenom za saučesništvo za ubistvo Milana Šuše (39) 17. februara u Zemunu, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana. Pritvor je određen i Danijeli Z. (28) iz Kruševca, osumnjičenoj za krivično delo pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Direktni izvršilac likvidacije je u bekstvu, a kako saznajemo, takođe je reč o mladom Pančevcu!

Branku S. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima, zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticao na svedoke, kako ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. Danijeli Z. pritvor je određen takođe kako ne bi uticala na svedoke, odnosno osumnjičenog, koji se nalazi u bekstvu i za kojeg se sumnja da je takođe iz Pančeva.

Branko S., koji se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, dok je Danijela Z. negirala izvršenje krivičnog dela.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Branko S. i osoba za kojom se traga, sumnja se da su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja Šuše, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja. Kako saznajemo, prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo „škoda“ koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara.

Sumnja se da je Branko S. tim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi Šuša i parkirao automobil na mestu pogodnom da ga uoči kada izađe iz svoje kuće.

Kako se sumnja, pošto je uočio Šušu, koji je oko 10.05 izašao svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju Signal, a potom je krenuo ka kući.

Direktni izvršilac je trčećim korakom prišao Šuši, koji je izašao iz svog auta, kako bi zatvorio vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka njemu u glavu i telo, usled čega je preminuo na licu mesta. Osumnjičeni su se potom razdvojili i pobegli na različite strane.

Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobegne iz zemlje.

- Sumnja se da je direktni izvršilac takođe Pančevac i da je pobegao u BiH i da se nalazi u štek-stanu na teritoriji Republike Srpske. Najverovatnije se obojica poznaju odranije i zajedno su pristali da obave prljav posao - navodi izvor blizak istrazi. 

Proslavljao slobodu i pevao na mikrofon

Milan Šuša neposredno pred smrt slavio je slobodu i čašćavao muzičare, ali i konobara.

- Šuša je do te mere bio srećan da se čak latio mikrofona, te je otpevao pesmu od Nedeljka Bajića „Oficir sa ružom“. Kada je pevač krenuo da peva pesmu „Moj brat je daleko“, ubijeni Zemunac je odlučio da izvadi novčanik i počasti kako konobara, tako i muzičara - kaže naš sagovornik.

Prema navodima našeg sagovornika, interesantno je što su angažovane ubice upravo iz Pančeva, koje poslednjih godina važi za jako uporište ekipe Veljka Belivuka.

- Naručilac ubistva je preko više posrednika došao do ekipe koja je za novac ubila Šušu. Došlo se do dvojice Pančevaca koji su za novac i kako bi se dokazali u ekipi pristali na najstrašniji zločin. Istragom se utvrđuje ko ih je sve kontaktirao, odnosno unajmio za krvavi posao. Za sada nema potvrda da li su pripadnici klana Veljka Belivuka, ostataka koji su na slobodi i koji pokušavaju da se konsoliduju, nakon što su obezglavljeni - rekao je izvor.

Kako smo ranije pisali, Šuša je još zatvoru saznao da mu se sprema likvidacija, zbog čega je posle izlaska bio poprilično obazriv. Navodno je još tada saznao da mu nije bio oprošten jedan incident. Kako je za Alo! potvrdio Milanov drug, s robije je izašao 15. decembra 2023. iz Okružnog zatvora u Nišu, u kojem je proveo poslednji deo dugogodišnje kazne. On je iz Sremske Mitrovice „kao potencijalno opasan“ prebačen u „srpski Alkatraz“ u Padinskoj Skeli, a odatle u niški kazamat gde je ostao do poslednjeg dana robije.

Milan je, prema rečima njegovog druga, najverovatnije ubijen iz osvete, ali postoji mogućnost da su mu metu na čelu iscrtali ljudi koji su ga smatrali konkurencijom.

- Do Milana je stigla priča još dok je bio unutra, iza rešetaka, da neko traži plaćenog ubicu da ga likvidira. Mnogi se nisu obradovali kada je izašao na slobodu. On nije prezao ni od koga, bio je neustrašiv. Kada je pušten iz zatvora, imao je velike planove. Odlučio je da krene s prodajom automobila i da otvori auto-perionicu, a posle da taj posao proširi - navodi naš sagovornik.

Zašio sebi usta iz štrajka!

Dok je Šuša bio u zatvoru, juna 2021. počeo je štrajk glađu, a 14. jula žicom je sebi zašio usta. Pisalo se tada i da je imao pravo da jednom u dva meseca vidi članove porodice, a od uprave zatvora u Padinskoj Skeli tražio je češće posete da bi suprugu, ćerku (14) i sina od devet meseci mogao da zagrli i poljubi bez staklene pregrade.

 

Kako je Alo! pisao, i sumnja se da je Šuša brutalno likvidiran zbog pucnjave iz 2012. kada je ranjen Milan Četnik.

- Spekuliše se da je njegova ekipa čekala sve ovo vreme da Šuša izađe iz zatvora kako bi mu se osvetili. Međutim, još nema zvaničnih informacija ko stoji iza napada na Šušu, s obzirom na to da je napadač u bekstvu. Policija ispituje sve njegove kontakte i komunikaciju nakon što je izašao sa robije - navodio je naš izvor.

Piše: Nebojša Popović

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading