Edmond Mustafa
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Lazović je od Medenice tražio da urgira kod sudije Borisa Savića da se na slobodu pusti bezbednosno interesantno lice Edmond Mustafa.

Prema Lazovićevim rečima, Mustafa, koji je ubijen prekjuče u Baru, je bio izuzetno bitan šraf u DPS-ovoj predizbornoj mašineriji, a doktor je garantovao da bi njegovo puštanje iz zatvora obezbedilo tadašnjoj DPS-ovoj vlasti bolji rezultat na izborima 30. avgusta 2020. godine.

Portal Borba je danas objavio prepisku od 18. avgusta 2020. godine između Medenice i sudije Borisa Savića, koji obavlja funkciju predsednika Višeg suda u Podgorici, a pominjan je i u vezi sa aferom Depo i kopanjem tunela sobe sa dokazima u podgoričkom sudu.

Kao što se može videti u prepisci, Medenica je odmah postupila po zahtevu doktora Ranka Latovića i upitala Savića za status Edmonda Mustafe.

Edmond Mustafa. Policija i Specijalni se interesuju za ukidanje pritvora. O čemu se radi. Prema njihovim zahtevima uvek treba imati rezervu. Šta se radi sa jemstvom za Bigovića – započinje konverzaciju sa Savićem Medenica 18. avgusta 2020. godine.

Savić odgovara Medenici:

– Za Bigovića još nema odgovora. Aida sutra dolazi da proveri da nije u pošti. Za tog drugog sad ću videti – raportira Savić.

U sledećoj poruci se Medenica poziva na kavčane, tj. na doktora Lazovića koji je pre toga upoznao da se SDT Saša Čađenović raspitivao kod Savića za Mustafu.

- Ok nešto vele da je Čađenović sa tobom razgovarao - pita Medenica, a Savić odmah demantuje.

- Nije tačno - tvrdi predsednik Višeg suda.

Nakon toga Medenica iskazuje skepsu prema Kavčanima.

SKANDAL U CG! ČITAV DRŽAVNI VRH SE ANGAŽOVAO ZBOG UBIJENOG ŠKALJARCA MUSTAFE Isplivala šok prepiska Vesne Medenice i sudije!

Foto: Screenshot

 

 

- Zato kažem da treba sve u odnosu na njih sa rezervom. Bojim se da preko naših leđa sve ne unovče – piše Medenica.

U sledećoj poruci Savić navodi da se uželeo Saše Čađenovića, uhapšenog pod optužbom da je saradnik Kavčana, i obaveštava Medenicu da ne može naći Edmonda Mustafu i da šalje zahtev ZIKS-u.

– Ne čuh se sa Sašom mesec dana. Skoro pa da sam ga se uželeo. Ne možemo naći ovog Edmonda, imali smo samo žalbu na presudu iz Ulcinja. Sad tražim od ZIKSA da mi kažu je li kod njih i po kom rešenju – saopštava Savić i dodaje da mu je iz ZIKS-a potvrđeno da Mustafa nije kod njih u pritvoru.

Boris Savić 20. avgusta poručuje Medenici i ostalima okupljenim oko DPS-a da ne padnu na izborima 30. avgusta.

- Nemojte da padnete, drugu nemamo!!! – poručuje Savić.

Na kraju prepiske nalazi se poruka koju je Medenica uputila Saviću 9. marta 2022, a koja glasi:

- Hvala za iskreno učestvovanje u mom bolu - napisala je bivša predsednica Vrhovnog suda.

(Alo.rs/Borba.me)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading